Mindenféle bajjal terhelt és a nélkülözést is új szintre emelő korunkban ez egy több mint figyelemre méltó kezdeményezés.

A most elindult oldal, a szivboladom.hu egy nagyon fontos kezdeményezés: összeköti azokat, akiknek több van mindenből (vagy több mindenből), és ezért a felesleget jó szívvel felajánlják másoknak, és azokat, akik szükséget szenvednek és segítségre szorulnak. A kezdeményezés az egymásba vetett bizalomra és a szeretetre épül, működése mögött két magánember áll. Céljuk, hogy ráirányítsák az emberek figyelmét az adományozás szépségére, illetve hogy kezdeményezésükkel pozitív változást indítsanak el a társadalomban.

Az adományozási folyamat úgy zajlik, hogy az adományozó feltölti a honlapra, hogy milyen tartós fogyasztási cikket ajánl fel, majd erre a rászorulók rövid szöveges pályázattal jelentkezhetnek – személyes adatok megadása nélkül. A pályázatban ugyanakkor ki kell térni arra, hogy miért van szükségük az adott tárgyra, és hogy emögött milyen személyes történet és sors húzódik. A folyamat magánemberek között zajlik, azt pedig a felajánló dönti el, kinek szeretné odaadni a felajánlott tárgyat. Természetesen annak, akinek a története a leginkább megérintette.

Címkék