Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / shopping

Bréking / budapest

szerkesztés

Idén elmarad a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

Szerzők

  • We Love Budapest

2020. 10. 13. 10:27

Mint arról a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ közleménye beszámol, a koronavírus-járvány várhatóan az adventi időszakban tetőzik, ezért elmarad az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár. A központ azonban segíteni igyekszik az ott ünnepi portékával rendszeresen megjelenő hazai kézműveseket, méghozzá egy videós kampánnyal.

Szinte minden második budapesti lakosnak állandó ünnepi program volt legalább egyszer kimenni a Vörömarty téri karácsonyi forgatagba. Minimum azért, hogy szétnézzen. És akkor ott vannak még a vidékről a fővárosba érkezők meg a turisták seregei is. Idén ők Vörösmarty téri karácsonyi vásár nélkül maradnak, merthogy szinte minden vélemény arról beszél, hogy a járvány pont ebben az ünnepi időszakban, november-decemberben fog tetőzni.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Ugyanakkor mégsem maradunk karácsonyi vásár nélkül, csak mint annyi minden mostanában, ez is online fog zajlani. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) kampányt indít a vásáron rendszeresen megjelenő kézművesek megsegítése érdekében. Ebben arra kérik majd a lakosságot, hogy idén is vásároljanak ajándékba hazai kézműves termékeket – csak idén a kézművesek és iparművészek webshopjain keresztül, ezzel is támogatva a magyar kézműves- és kreatív ipart.

Hasonló tartalmak

Admin mode