A Grand Marnier nevét, ízét és esszenciáját mindenképp érdemes megismerni akkor, hogyha szenvedélyesen rajongunk a likőrök iránt. Ha pedig egy-egy hozzánk közel álló személy érez így, akkor a számára nem is kell kellemesebb meglepetés karácsony alkalmából. A cikkben részletesen is megmutatjuk a Grand Marnier fenséges világát, ezenfelül a minőségi összetevőinek a részletezésére is ki fogunk térni.

Ismerjük meg dióhéjban a Grand Marnier sztorit

A Grand Marnier története még az 1800-as évek végéről ered, amikor is Louis-Alexandre Marnier-nek egészen furcsa, ugyanakkor elképesztően izgalmas ötlete támadt. A sokszor szeszélyes, a maga ágazatában viszont zseninek számító Louis egy igazi avantgarde likőr létrehozását fontolgatta.
 
Az ötlet a következő volt: mi történne akkor, hogyha a Karib-térségből származó ritka keserű narancsot sikerülne összekeverni a mesésen finom francia konyakkal? Az ötlet nemcsak bevált, de rövid idő leforgása alatt bombasztikus sikert eredményezett.
 
Marnier levédette tehát az innovatív koncepciót, az azóta ikonikussá váló palackot pedig piros szalaggal és egy vörös pecséttel látta el.

A Grand Marnier remekül megmutatja, miként is passzolhat egymáshoz a narancs és a konyak

A Marnier likőr készítésénél az első pillanattól pontosan tudják, hogy magas minőséget csakis minőségi alapanyagokból lehet alkotni. Ezért a likőr egyik fő összetevője a legnemesebb francia termőterületekről származó francia konyak.
 
Természetesen a klasszikus értelemben vett konyak minden ismérvét magában hordozva, tölgyfahordóban érlelve. Persze narancsból sem kerülhet akármilyen a Marnier likőrbe. Csakis a zöld Bigaradia keserű narancs jöhet szóba.
 
Ez a speciális összetevő a fanyarsága ellenére hamisítatlan citrusos aromákkal emeli újabb szintre az élményt. Egyébiránt mind a mai napig kézzel szedik le, csaknem teljesen zölden. Teszik ezt abból a praktikus megfontolásból, hogy a narancs ebben a fázisban bővelkedik leginkább a Marnier-hez elengedhetetlen aromákkal.

A karácsony közeledtével a Grand Marnier likőr nagyszerű meglepetésnek számíthat

Akad a családban, a baráti körben vagy a szeretteink között olyan, aki valósággal rajong a fenséges likőrök iránt? Akkor idén karácsonykor meglephetjük őt valami olyan speciális ajándékkal, amire minden bizonnyal nem számít.
 
A Marnier ugyanis távolról sem az itthon sokak által ismert kommersz vonalat képviseli. Különleges likőr, aminek az ízlelését egy darabig nem felejtjük el. Elképesztő élményt jelent ugyanis, ahogyan a hamisítatlan konyak harmonikus összhangot alkot a szintén elsőrendű keserű naranccsal.
 
Tökéletes alapja lehet egy-egy ünnepi koccintásnak, egy étkezést megelőző aperitif kóstolásához, vagy pedig bármikor, ha éppenséggel megszomjaztunk valami különlegesre.