A Bikás parkban nyáron megnyitott Léműhelyről már akkor is csak jót tudtunk mondani, mikor először ott jártunk: egészséges, olcsó, csomagolásmentes – még több ilyet a városba! Kívánságunk most teljesült, két további helyszínen is megkóstolhatjuk a helyben, hidegen préselt zöldség és gyümölcsleveket!

Molnár Robi Léműhelye előtt a Bikás parknál általában sor áll. Már az üzlet előtt is. Igaz, hogy csak egy pár négyzetméteres helységről van szó, ahová három vevőnél több egyszerre nem fér be, de ez akkor is azt jelenti, hogy amit csinál, az több, mint jó. A saját fejlesztésű géppel, hidegen préselt gyümölcs- és zöldséglevei ugyanis szuper frissek és nagyon egészségesek, és meglepően jó ár-érték arányban jutunk hozzájuk.

Most, hogy a januári vírusterror éppen a csúcsra jár, a Ferenc körút és a kispesti Ady Endre út környékén élők vértezhetik fel magukat a téli betegségek ellen. A két üzletben is maradt a Léműhely szellemisége: vagyis olcsón, gyorsan és csomagolásmentesen kínálni a zöldség-gyümölcs dzsúzokat.

A Ferenc körúti üzlet ugyanúgy pár négyzetméteres, mint elődje, de már belépéskor látjuk, hogy itt tényleg fontos a jó minőségű termék és a minél kisebb lábnyom – a pultot például a Szabolcsból érkezett almák ládáiból építették. A zöldséglevek préselése továbbra is a Bikás parknál történik, hajnalban, hogy nyitás előtt megérkezzenek a két új üzletbe is.

A levek decije 90 és 220 Ft között mozog, attól függően, hogy almát, kivit, céklát, répát vagy narancsot választunk, de természetesen ezeknek a keverékét is kérhetjük az üvegünkbe. Most télen különösen ajánlott kipróbálni a Breuss (220 Ft/dl) nevű mixet, ami a rákkutató osztrák orvos után kapta a nevét: a céklát, répát, feketeretket és zellert tartalmazó ital igazi immunerősítő. Saját kulacs, palack, üveg az új üzletekben is javasolt, de ha véletlenül otthon hagytuk, akkor felárért náluk is vehetünk mosható üvegpalackot.