A legtöbb nő már kislányként is az eljegyzésről és az esküvőről álmodott. Miként lehetne ez másképp, hiszen a rajzfilmektől kezdve mindenhol az igaz szerelem az, amire a mesék főhősei vágynak. Ha te sem tudod, hogy hogyan fogj neki a lánykérésnek, akkor ez a cikk neked szól!

Fontos és megismételhetetlen

A lánykérést nem szabad elsietni, mint ahogy semmi mást sem. Éppen ezért mindenképp fordíts elegendő időt és figyelmet a megfelelő gyűrű kiválasztására, hiszen nagyon sok függ attól, hogy eltalálod-e a kedvesed stílusát és ízlését. Most nem megyünk bele nagy lélekelemzésekbe, hogy milyen lányhoz milyen gyűrű illik, de van valami, ami majdnem ugyanolyan fontos, mint a pénztárcabarát eljegyzési gyűrű. Ez pedig a helyszín.

A megfelelő díszlet kiválasztása sosem egyszerű, hiszen tudnod kell, hogy a kedvesed hogyan viszonyul a különböző helyzetekhez. Szeret szerepelni, vagy a hideg futkos a hátán a nyilvánosságtól? Romantikus vagy inkább extravagáns helyen tudod elképzelni, hogy feltedd a nagy kérdést? Ezek igen fontos szempontok, hiszen ha visszahúzódó típus, akkor ne egy színházi előadás végén, nagy nyilvánosság előtt kérd meg a kezét.

A legszebb helyszínek Budapesten

Budapest bővelkedik olyan helyszínekben, amik remek hátteret nyújthatnak a különböző lánykérési ceremóniákhoz. Lássunk is néhányat közülük!

A Budai Vár természetes, hogy tökéletes választás, több okból is. Egyrészt monumentális és gyönyörű építmény, aminek a történelmi múltja jelentős. Másrészt a különböző pontjain remek alkalom kínálkozik, hogy feltedd a számodra oly’ fontos kérdést. Csodálatos a kilátás, és persze akár este is megközelíthető.

A Városliget meghittsége minden körülmények között ideális, romantikus helyszín. Akár a fák között is elszeparálódhattok egy kis piknikre, vagy csónakázhattok is. Ha pedig télen tervezed a nagy napot, akkor nincs is jobb, mint egy kis korcsolyázás. Az is lehet, hogy romantikus és exkluzív helyszínen tervezed a lánykérést, amihez akár a Gundel vagy a Robinson étterm nyújthatja a tökéletes vacsorát. Garantált a siker!

Végül pedig Buda legmagasabb pontja, a természetközeli Normafa is egy jó opció. Közkedvelt kirándulóhely, hiszen páratlan a kilátás innen a városra, nem is beszélve a libegőről, ami igazán romantikusan szállít fel a János-hegyre. Az Erzsébet-kilátó például tökéletesen megkoronázhatja a nagy pillanatot, csak fogd erősen a gyűrűt, mert nagy ott a szél!

Egy esti piknik is belefér a csillagok alatt, ha szeretitek a természet közelségét, és kiszakadnátok a mindennapok nyüzsgéséből. Ne habozz, hiszen biztosan elnyeri majd mindkettőtök tetszését!