A paleo életmód sokak számára nehéznek és bonyolultnak tűnik, pedig nincs benne semmi olyan, amit ne lehetne a megfelelő elhatározással teljesíteni. Az egésznek az alapja az egészséges életmód iránt vágy, amit ezzel az életmóddal tökéletesen megkapunk. Lássuk, hogy mit tudunk helyettesíteni a kókuszalapú termékekkel!

Tiltások és lehetőségek

A paleolit életmódban nagyon sok helyen találkozunk tiltásokkal, amik a mai életünkben furcsán hatnak. Pedig csak olyan időbe kalauzol vissza ez az étrend, amikor még az emberi táplálkozás mentes volt minden olyan anyagtól, ami felborítja az anyagcserét, és károsan hat az emésztésre és ezáltal az egész testünkre. Éppen ezért tiltja is ezeket, amiknek a létjogosultságát a későbbiekben érzékelni is fogjuk.

Az egyik ilyen a tej, ami tökéletesen szükségtelen az emberi szervezetben a csecsemőkor után. Mivel nem igényli már a testünk, így szépen lassan eltűnnek azok a baktériumok és enzimek, amik a tej lebontásáért felelnek. Ennek következménye, hogy az elfogyasztott tej még hetek múlva is pang a belekben, ami problémákhoz vezet.

Aki úgy érzi, hogy nem tud meglenni tej nélkül, annak nyújtanak hatékony segítséget a növényi tejek, köztük a kókusztej is. Ezek nagy tisztaságú növényi tejek, kiemelt figyelmet igényel, hogy a megfelelő helyről szerezzük be. A PaleoCentrum kínálatában található kókusztermékek mindegyike ellenőrzött forrásból származik, és mentesek minden mesterséges anyagtól. A kókuszkrémek is hasonlóan jól szolgálnak.

Kókuszolaj

A kókuszolaj egy másik, széles körben elterjedt helyettesítője a napraforgóolajnak. Jó, ha már az elején tisztázzuk, hogy a kókuszolaj és a kókuszzsír egy és ugyanaz, csak az egyik esetben folyékony halmazállapotban, míg a másikban szilárd, egészen addig, míg hőt nem kap.

Mivel közepes szénláncú zsírsavakat tartalmaz, így rengeteg jótékony hatása van a szervezetünkre nézve, így mindenki számára ajánlott a fogyasztása. Akár betegség, érzékenység vagy egyéni döntés miatt kényszerülünk a fogyasztására, ne bánjuk, mivel kevés olyan dolog van, ami ennyire jótékonyan hatna minden szervünkre. Segít regenerálni a májat, az emésztést, de emellett a szív és a bőr számára is elengedhetetlen összetevőket tartalmaz.

A kókuszlé immunerősítő hatással rendelkezik, regenerálja és hidratálja a szervezetet, és ha még meg is van bolondítva egy kis gyömbérrel, akkor a gyomornyugtató és fertőtlenítő hatása is megnő.

Igazi kincsként kell kezelni a kókusztermékeket, hiszen annyi előnyük van, hogy szinte fel sem lehet sorolni. A paleo étrend részeként pedig hatékonyan biztosítja a tej és a hagyományos napraforgóolaj pótlását, így nem is fog hiányozni a káros változatuk.