Pár évtizede még a bandázás és a kültéri játékok jelentették a gyerekek legfőbb szabadidős elfoglaltságát. Nem voltak számítógépek, tévé sem volt mindenhol, így aki az olvasást megunta, más lehetősége nem nagyon volt, mint kimenni a kertbe. Bicajozhatott, fára mászott vagy kutyázott, ha pedig kellően hajlékony volt, tornázott. A Hullahopp karika ebben az időszakban élte a fénykorát, manapság viszont mintha újra kezdene terjedni, mint szabadidős, állóképesség-fejlesztő sportjáték.

Persze ma már csak kiegészítő jelleggel kerül elő, nem egyedüli elfoglaltság, amit addig volt muszáj gyakorolni, míg profin nem ment. Manapság már annyiféle fejlesztőjáték van az otthonokban, hogy csak epizódszerep jut neki, de épp ezért nagy szó, ha valaki úgy tudja művelni ezt a cseppet sem egyszerű mozgást, hogy eláll a többiek szava.

Te meddig bírod pörgetni a hullahopp karikát?

Az elmúlt években a fitnesztermekben is egyre több helyen találkozni a hullahopp karikával. A karcsúsodni vágyók a gyerekjáték továbbfejlesztett, nehezített és akár különféle masszírozó dudorokkal készült változatait használják az állóképesség fokozására és alakformálásra, és a kívánt hatás nem is marad el. Minél nehezebb a karika, annál könnyebb megtanulni a használatát. Ha a karika szétszedhető, ebből a célból szokás feltölteni rizzsel. Bizonyos súly után viszont már fárasztó és esetenként fájdalmas is lehet a használata a rajta lévő dudoroknak köszönhetően.

A hullahopp karika nem csak szórakozásra tökéletes, hanem intenzív testmozgás is egyben. Látszólag ugyanis nem tűnik túl nehéznek a csípőre helyezett karikát mozgásba hozni, az ott tartása ugyanakkor annál fáradtságosabb. A testünket folyamatosan mozgatni kell, hogy megmaradjon a lendület. Mivel ehhez összehangolt izommunka szükséges, van, akinek kitartó próbálkozások után se megy igazán, míg mások több kisebb-nagyobb karikát is képesek mozgatni magukon.

A tornakarika szórakoztató szabadtéri sportjáték

A használatához jó kondira van szükség. Bármely életkorban hatékonyan dolgoztatja meg a gerinc melletti és a hasizmokat is, valamint segít a mozgáskoordináció és az egyensúlyérzék fejlesztésében. Egyike azon játékoknak, amikkel észrevétlenül vehetjük rá csemetéinket a játékos szabadtéri edzésre. A webáruházban többféle méret kapható. A gyerekeknek készült karikák 60-70 cm átmérőjűek, a nagyobbak felnőtteknek kényelmesek.

Ez az egyszerű sportjáték kreatívan hasznosítható más célokra is. Használhatjátok célra dobásra, bottal hajtva guríthatjátok, átbújhattok vagy átugorhattok rajta, sőt még a kutyát is megtaníthatjátok erre a trükkre. Lehet belőle baldachin váz, vagy ha felkötitek a fára, játszósátor vagy árnyékoló is készülhet belőle egy nagy lepedő segítségével. Lásd meg a lehetőséget az egyszerű műanyag karikában. Csak a fantázia szab határt annak, mit hoztok ki ebből a remek fejlesztőjátékból.