Megszokhattuk már, hogy augusztusban a Sziget Fesztivál és az augusztus 20-i tűzijáték körül forog szinte minden, ami a programokat illeti, idén azonban mindkettő elmarad az ismert okok miatt. Szerencsére azonban a kisebb léptékű események, valamint programok megvalósulhatnak, ezekből ismételten szép számmal tudtunk válogatni nektek a következő hét napra.

Augusztus 6., csütörtök

Az ország egyik legizgalmasabb zenei projektje, a mindig más-más felállásban koncertező Random Trip az augusztusi budapesti miniturnéja keretében első alkalommal lesz látható a nemrég nyílt BRKLYN Island színpadán augusztus 6-án. Ezúttal Sena (Irie Maffia), Kállay-Saunders András (The Middletonz), Zentai Márk (Mörk) és Nagy Kristóf (Seven Seconds In The Future) csatlakozik a két házigazdához, DJ QCee-hoz és Delov Jávorhoz.

További infók

Augusztus 6-án nem csupán kedvezménnyel vásárolhatunk Vetlényi Alma legújabb, Metuselah nevű kollekciójának darabjaiból, hanem magával a tervezővel is találkozhatunk a Spark Le Monde üzletében. A Metuselah mellett a korábbi kollekciókból is lesz válogatás, akár 60% kedvezménnyel.

További infók

A Fekete Zaj Fesztivál azok közé a fesztiválok közé tartozik, melyeket a megszokottnál kisebb méretben ugyan, de megtartanak majd a Mátrában. Előtte még azonban augusztus 6-án, a Dürer Kertben melegíthetünk három, a punk különböző elfajzásaival operáló bandával. Az este főzenekara a Black Bartók lesz, előttük pedig a Phantasy Bureau és a Dupla Eutanázia lép a kerthelyiség színpadára. A belépés ingyenes!

További infók

Augusztus 7., péntek

Augusztus 7-én zenés grillvacsorát tartanak az Émile kertjében, ahol a finom falatokért Frideczky András executive chef felel majd, míg a hangulatos lounge, nu jazz és bossa nova dallamokról Bereczki Levente fog gondoskodni.

További infók

Hamarosan újra visszatér a Toldi Klub falai közé a Pure Lust és a Hazai Nyitás néven futó sorozatuk, amire ezúttal Andre Spendst és Adis Abbét hívták meg. Rajtuk kívül a Pure Lust csapatából Mirmur és Marcello Baptiste is tiszteletét teszi az éjszaka során

További infók 

Augusztus 8., szombat

Augusztus 8-án Nagymaros és környéke ad otthont a Dunakanyar Fesztiválnak, amely egyaránt kínál programokat a helyieknek és az idelátogatóknak, az aktív kikapcsolódást keresőknek és a lazulni vágyóknak. Részt vehetünk vezetett történelmi sétán és kiránduláson, kézműves foglalkozásokon, de a szervezők készülnek ovis és sulis jógával, illetve kincskereséssel is. Mindezek mellett a hamisítatlan vízparti hangulatot a Be Massive DJ-i fogják biztosítani a Horizon Stage-en.

További infók 

Az elmúlt években nemcsak Ferencvárosban, városszerte is nagy népszerűségre tett szert a Pancs Gasztroplacc termelői piac, melyet vasárnaponként, az Élesztőház udvarán tartanak. Most egy szombati eseménysorozatot is indítanak az autómentesített Bakáts téren, ahol a piac kínálatában és a kapcsolódó programok során is kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra.

További infók

Augusztus 8-án a FIRST Craft Beer és a BrewDog legfrissebb tételei mellett Észak-Európa legjobb söreit is megkóstolhatjuk a Váci úti FIRST Taproomban. Dániából a Mikkeller és a To Øl főzdék képvisteltetik magukat, de az észt Pöhjala sörökből is választhatunk majd.

További infók 

A Vintage Légy-Ott! célja egy olyan közösségi tér létrehozása, ahol a vintage és fenntartható divattal foglalkozó vállalkozókkal, árusokkal, alkotókkal, akiket külön-külön már ismerhetünk, egyetlen közös platformon találkozhassunk. A Szerko.budapest által szervezett ruhavásárnak a Szimpla Kert ad otthont augusztus 8-án.

További infók 

Augusztus 9., vasárnap

Idén már 40 éves a John Belushi és Dan Aykroyd főszereplésével készült kultfilm, a Blues Brothers. A négy évtizedes évforduló alkalmából jubileumi vetítést tartanak a Bem moziban augusztus 9-én, ahol eredeti nyelven, magyar felirattal nézhetjük meg John Landis rendezését.

További infók 

A Vintage Garden csapata úgy döntött, hogy búcsút int az elmúlt évek dekorációjának egy részétől, ám azokat nem szeretnék kidobni, hanem augusztus 9-én garázsvásárt rendeznek az ELLÁTÓházban. A kiárusítás során bárki válogathat majd az egyedi tükrök, művirágok, székek, asztalok és sok-sok apróság között.

További infók 

Augusztus 10., hétfő

Augusztus 10-én ismét a Lupa-szigetet megkerülő, naplementés túrát szervez a SUP Budapest csapata. A Római-parti telephelyükről transzferrel vagy saját autóval juthatunk el a Lupa-szigethez, ahonnan egészen a Római-partig csoroghatunk vissza a nyári naplementében egy köztes megállóval az Egyfás-szigetnél.

További infók

Augusztus 11., kedd

A Perseidák meteorraj augusztusi felbukkanásának csúcsidőszakában hullócsillag-lest tartanak esténként a Svábhegyi Csillagvizsgálónál. A program első felében a létesítmény csillagászainak tolmácsolásában interaktív előadás során ismerkedhetünk meg a meteorok ioncsatornáival, a meteorrajok keletkezésével és a felrobbanó tűzgömbök jelenségeivel. Az előadás után kézbe vehetjük a meteoritokat és mikroszkóppal is megvizsgálhatjuk színpompás kristályaikat. Ezt követően a szabad ég alatt figyelhetjük meg a Perseidák tagjait, később pedig távcső segítségével a Jupiter holdjai, a Szaturnusz gyűrűje és csillagködök is terítékre kerülnek.

További infók 

Augusztus 12., szerda

Flea, a Red Hot Chili Peppers egyik alapító tagja, basszusgitár-fenoménje, és a rock and roll univerzum egyik legszerethetőbb figurája. Július 17-én magyarul is megjelent LSD gyerekeknek című önéletrajzában maga írja meg szövevényes, viszontagságos, szomorú, elképesztő, felemelő és inspiráló életét addig a pontig, amíg a Red Hot Chili Peppers-szel elindul a halhatatlanná válás útján. A kötetet augusztus 12-én, szerda este fél 8-tól mutatják be a Nemdebárban.

További infók 

Szintén szerdán izgalmas borkóstolót rendeznek a Dúzsi Budapest Borboltban a Ráday utcában. Az este során 12 rozét kóstolhatunk meg a minőségi magyar rozé egyik úttörő borászatának tételeiből, szembeállítva egymással a 2017-es rosék ízvilágát a 2019-es borok ízeivel. 

További infók 

Címkék