A márciusban bezárt fürdő a korlátozások feloldásával sem nyitott ki – a terv az volt, hogy elkezdődnek a felújítási munkálatok, ám most ezek is csúsznak.

Bár egy sikeres, a felújításra és bővítésre vonatkozó koncepció-tervpályázat már 2017-ben lezajlott, a tervezett felújítás mégis elmarad, legalábbis egyelőre, derült ki a Termál Online közleményéből. A kritikus állapotú fürdő felújítása már hosszú ideje húzódott, az utolsó teljes körű rekonstrukció az 50-es években volt. Az épület több korban épült ki, XVI. századi, török kori kupolás fürdőcsarnoka, és ehhez csatlakozó klasszicista és barokk épületrészei is vannak. A kiírás követelménye volt két-két fürdőrészleg megvalósítása a meglévő épületegyüttesben: a török zóna és wellness-zóna, valamint a jelenlegi kazánház helyén egy 20 vagy 25 m-es úszómedence kialakítása, kortárs, előremutató építészeti eszközökkel.

Ennek megvalósítását a Budapest Gyógyfürdői Zrt. a bevételei visszaforgatásából tervezte finanszírozni, ám a koronavírus-járvány miatt leállások következtében a tavalyi forgalmuknak nagyjából csak a 40 százalékát teheti majd ki az idei árbevétel – nyilatkozta Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. vezérigazgatója a Világgazdaságnak. A fürdő állapota mostanra annyira leromlott, hogy a kényszerű márciusi bezárás után már az újranyitása sem lehetséges, addig sem, amúgy eldől a felújítás sorsa és időpontja.

Címkék