A spanyol az újlatin nyelvek közé tartozik. Tudtad, hogy ma már több mint 400 millióan beszélik ezt a temperamentumos, dallamos nyelvet? Nem csoda, hogy hazánkban is egyre népszerűbb nyelvnek számít a francia és olasz nyelv mellett. Angolul vagy németül megszólalni manapság már csaknem elvárás itthon, de spanyolul tudni igazi különlegesség, ami jól jöhet egy társaságban, a munkahelyen vagy a mindennapi életben egyaránt. Igen sajátos népről van szó, érdemes az adott nyelven olvasni, ha érdekel a spanyol kultúra.

Nyelvvizsgázni szeretnél? Hogyan fogj neki?

Ha nyelvvizsgára, érettségire készülsz, az idő, amit nyelvtanulásra szánsz, kulcsfontosságú tényező. Nem mindegy, hogy milyen tankönyvből készülsz, ahogy az sem, hogy milyen tematika szerint haladsz. Nagy a választék a nyelvkönyvek világában, éppen ezért érdemes olyan helyről vásárolni, ahol tematikusan kereshetsz. Mégpedig azért, hogy a lehető leghatékonyabb legyen a nyelvtanulás, és a végén sikeres vizsgát tegyél.

Spanyol nyelvkönyvek tematikák szerint

Lássuk, mi a sikeres nyelvtanulás alapja, milyen csoportokra bonthatók a nyelvkönyvek!

  • Kurzuskönyvek: A1-B2 szint közötti, kifejezetten nyelvvizsgára felkészítő, nyelvtanulást segítő könyvek és feladatgyűjtemények. Ilyen például a NUEVO ESPANOL SIN FRONTERAS vagy a GENTE új kiadásai, de népszerűek még COLORES Spanyol nyelvkönyvek is.
  • Nyelvtankönyvek: Kifejezetten a spanyol nyelvtant magyarázó könyvek tartoznak ide, mint a PONS könyvek.
  • Szótár: Nyelvtanuláshoz elengedhetetlen, mindennapi használatban lesz, ezért alaposan fontold meg, melyik szótárra essen a választás. Általában a legnépszerűbbek a legjobb szótárak is egyben.
  • Vizsgakönyvek: Ha kifejezetten egy bizonyos nyelvvizsgára készülsz, mint például az Origo vagy Dele, találsz célirányosan felkészítő könyveket is A1-től C1-ig.
  • Szakmai: Több nyelvkönyv közül választhatsz, ha gazdasági szaknyelvvel bővített nyelvvizsgát szeretnél tenni. Például Cuentas Pendientes vagy Estando A La Escucha.
  • Könnyített olvasmányok: Kifejezetten nyelvvizsgára készülőknek ajánlott praktikus és hasznos olvasmányok, melyek egy-egy regényt rövidítetten foglalnak össze. Értő szövegolvasás fejlesztéséhez és szókincs bővítéséhez kiválóan alkalmas könyvek ezek. Gyakran DVD vagy CD melléklettel együtt kaphatók. Böngéssz kedvedre - például az Oxford Corner Könyvesbolt spanyol nyelvű kínálatában -, és tedd élvezetessé a nyelvvizsgára vagy érettségire való felkészülést!

Szépirodalom spanyol nyelven

Olvasmányos regényt keresel spanyol nyelven? Meglepnéd spanyolul tudó ismerősöd vagy barátod egy szépirodalmi művel? Az Oxford Corner Könyvesboltban szépirodalmi regényeket is találsz spanyol és más nemzetiségű íróktól, költőktől egyaránt.