Az évek óta különleges helyszíneken megtartott Irodalom Éjszakája idén sem marad el a kialakult helyzet ellenére sem – csak online térbe költözik. Az esemény formabontó stílusban hozza közelebb a világirodalmat a könyvbarátokhoz: egyetlen estén 23 ország 23 szerzőjének művéből most az Örkény színészei olvasnak fel részleteket a színház különböző izgalmas tereiben.

Az Irodalom Éjszakája Budapesten évről évre új helyszínre vándorol, hogy az irodalmi élményen túl a város kulturális sajátosságaira is felhívja a közönség figyelmét – idén a járványhelyzet miatt új formában, online rendezik meg. Az eredetileg kiszemelt különböző,  VII. kerületi helyszíneket eltéve jövőre, idén az Örkény Színház 23 ismerős vagy titkos szegletében rögzített felvételekkel készülnek június 24–26-ára, a videók premierje a Facebookon és a honlapon lesz.Az olvasás több, mint időtöltés. Utazás, hiszen képzelőerőnket használva eljuthatunk bárhová, és egy barátság kezdete is, mert betekintést nyerhetünk az író gondolataiba, megismerhetjük azt a világot, amelyet ő teremtett és találkozhatunk azzal a történettel, amelyet fontosnak tartott annyira, hogy megosszon a közönséggel” – nyilatkozta Karácsony Gergely főpolgármester, az idei esemény védnöke.

Az olvasás több, mint időtöltés. Utazás, hiszen képzelőerőnket használva eljuthatunk bárhová, és egy barátság kezdete is, mert betekintést nyerhetünk az író gondolataiba, megismerhetjük azt a világot, amelyet ő teremtett és találkozhatunk azzal a történettel, amelyet fontosnak tartott annyira, hogy megosszon a közönséggel” – nyilatkozta Karácsony Gergely főpolgármester, az idei esemény védnöke.

A teljes program itt érhető el.

Címkék