Az emlékmű körüli parkban szusszanhatunk is egyet az okospadokon, de a feszültséget is hatékonyan kiadhatjuk, a boxzsákokkal felszerelt kültéri kondiparkban.

A Balaton felé araszolva a késő pénteki dugóban az autóból el-elnézegettük a parkot, vagyis inkább csak az emlékmű üvegoszlopa maradt meg az emlékezetünkben, miközben találgattuk, mi is lehet ez.
 


A Bocskai út, a Karolina út és a Nagyszőlős utcák által határolt területet 1962-ben parkosították, Mőcsényi Mihály tájépítész tervei szerint – akkor még Hanoi park néven – sokan máig így emlegetik. A mai nevét is adó Vadász György és Kiss Sándor tervezte Függetlenségi emlékművet, az üvegobeliszket – tetején a szárnyas Niké-szobrral 1994-ben avatták fel.

A központi szökőkút körül minden irányból jól megközelíthető pihenőrészt alakítottak ki, a 21. századi igények jegyében USB-töltős okospadokkal, és egy 50 méteres hatósugarú ingyenes WIFI-használatot biztosító oszlopot is kihelyeztek.

Mivel a park a „Budapest 2019 – Európa sportfővárosa” program keretében készült el, egy jelentős kültéri kondiparkszekciót is kialakítottak, két pár gyűrűvel, ferde haspaddal, létraszettekkel, nyújtótoronnyal valamint párhuzamos korláttal, és három testes boxzsák is lóg, ha levezetnénk a feszültséget. Szerencsére az eszközökhöz részletes használati javaslatokat és gyakorlatsorokat is kihelyeztek, valamint egy zárható rekeszekkel ellátott padot is, amibe praktikusan kulcsot, telefont vagy más apróságot biztonságban elrakhatunk, amíg sportolunk. Szerencsére nem feledkeztek el a köztéri automata WC-ről sem, és a kerékpár tárolók sem maradtak el.

A Főkert Zrt. fejlesztésével a közel 6000 négyzetméteres területen nemcsak a funkciók és utcabútorok, de a burkolatok és a növényzet is megújult (összesen 8 darab fa, 17.800 darab évelő növény és a díszfüvek közé 3325 darab hagymás növény került elültetésre) szerencsére a nagy fákat is gondosan megőrizték, ami pont a kondipark fölött tökéletes árnyékot nyújt majd a nyári kánikulában.

Címkék