Téligumi vásárlás érdekel? Fontosnak tartod, hogy időben felkészülj a hideg hónapokra? Bár a nyári hőmérséklet még tartja magát, de sokan már ekkor igyekeznek a jövőre gondolni. Autótulajdonosként ehhez soha nem lehet elég korán, pláne, ha a várható kiadásokkal is számolunk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy szezonon kívül akár jelentősen olcsóbban is hozzá lehet jutni a megbízható gumimárkákhoz, melyek a téli időszakban maximális biztonságot tesznek majd lehetővé.

Vannak, akik már most nyáron élnek a kedvezményes téligumi vásárlási lehetőségekkel (forrás: gumidirekt.hu). Nem véletlen, hiszen az online kínálatban minden márka elérhető, s a legtöbb a vártaknál is kedvezőbb áron. De mégis miért olyan fontos, hogy időben gondoljunk a gumicserére? Miért nem érdemes a nyári gumival nekiindulni a havas utaknak?

Minden évben szembesülhetünk olyan balesetekkel, melyek egyértelműen elkerülhetőek lettek volna akkor, ha az évszaknak megfelelő abroncs van az autón. A téli gumi ugyanis jelentősen eltér a nyári típustól mind felületi kialakításában, mind anyagösszetételében. A magas szilika tartalom mellett sűrű lamellák és mély bordák is gondoskodnak a biztos úttartásról, az aquaplaning jelenség elkerüléséről és a biztonságos autózásról. Nem csak magadra és szeretteidre érdemes gondolnod, hanem autóstársaidra is, akik szintén elvárják tőled a körültekintést. Mindez a vezetési stílus és a sebesség megválasztásán túl a megfelelő abroncsválasztást is jelenti.

A kritikus hét fok környéki hőmérséklet már egyértelműen arra hívja fel a figyelmet, hogy a gumicsere nagyon aktuális. Ha még csak ilyenkor kezdesz el keresgélni a gumipiacon, akkor könnyen lehet, hogy kénytelen leszel jeges útszakaszokon egyensúlyozni egy akár kopott nyárigumival. Miért adnád meg a legkisebb esélyét is annak, hogy kockáztasd a biztonságos közlekedést? Gondolj már most a gumicserére, ellenőrizd le a garázsban pihenő tavalyi szettet, vagy informálódj az ADAC tesztjein keresztül arról, mely márkák miként teljesítenek.

A téli gumi akció korántsem jelenti azt, hogy alább kellene adnod a minőségből. Tudj meg mindent arról, miként viselkednek az egyes márkák nedves és száraz körülmények között, s ha ez alapján sem sikerült választanod, akkor a fogyasztás is döntő tényező lehet.