Olyan, bárki által könnyen bejárható városi bringaköröket vitt térképre a Kerékpárosklub, ahol tekerés során kevésbé ismert természeti vagy építészeti, kulturális látnivalókkal is találkozhatunk.

A járvány alatt még a szokásosnál is többen kaptak rá a bringázásra, és bár hétköznap a munkahely és az otthon közötti ingázásé a főszerep, azért még számos izgalmas lehetőséget rejt a város. Hogy a tépelődők dolgát megkönnyítsék – akik mennének, de nem tudják merre érdemes, vagy hol nem ütköznek komoly akadályokba – azoknak is szól a bárki által, bármilyen kerékpárral bejárható városi bringaútvonalak térképe, amelyet a Kerékpárosklub állított össze Budapesten. A bringakörök kevésbé ismert természeti vagy építészeti, kulturális látnivalókat fűznek fel Kelet-Pesttől a Normafáig, az északi M0-ás hídtól a déli M0-ás hídig.

A területi szervezeteik és szakmai partnereink segítségével elkészített Budapest Bringakörök térképén a természetes és épített örökséget, a zöldben vagy épp a Duna mentén vezető, sőt új bringasávokat is feltüntették. Az útvonalak nagy része egymásba fűzhető, és átlagos városi biciklivel, akár családosan is bejárható. Több útvonal érinti a Kortárs Építészeti Központ Budapest 100 programjában résztvevő házakat, a legérdekesebbeket térképen is jelöltük, így elolvashatjátok, mit érdemes tudni róluk.

A bringakörök gyakorlásnak is jók, hiszen többféle biciklibarát megoldást lehet rajtuk kipróbálni kerékpársávoktól elválasztott kerékpárutakon át forgalomcsillapított utcákig. A térképen különféle színekkel jelölték az útvonalakat, az egyes útvonalakra vagy pontokra kattintva olvasható a részletesebb leírásuk. Érdemes belenagyítani a térképbe, mert több útvonal részben fedi egymást – így könnyebb elindulni egy úton és folytatni egy másikon. A rétegek (Városi túrák kezdőknek, Külvárosi túrák, Budapesti Zöldutak, Budapest 100) tetszés szerint ki és bekapcsolhatóak.

Kezdő kerékpározóknak hasznos lehet még a Kerékpárosklub Kisokosa is, amiben szabályokat és hasznos tanácsokat foglalták össze a bicikliválasztástól a forgalomban haladásig. 
 
A térkép linkje elérhető ITT.

Címkék