Úgy érzed, már minden könyvet kiolvastál, minden sorozatot megnéztél, minden szekrényben rendet tettél, vagy csak szeretnél valami új dolgot kipróbálni, kreatívan elfoglalni magad? Összeszedtünk pár tippet, szuper boltokat és projekteket, ahonnan az eszközöket beszerezheted, kölcsönözheted, vagy akiktől online tanulhatsz.

Társasozz!

Ha többen vagytok otthon, családdal, lakótársakkal, és már minden játékot ezerszer kipörgettetek, semmi vész, a Játszóháztól most házhoz jön a megmentő csomag. Attól függően, melyik csomagot rendeled meg, havonta vagy kéthetente érkezik egy futár, aki egy dobozban hoz néhány szuper társast. (Fontos, hogy ezeket nem te válogatod össze, hanem egy kitöltött kérdőiv alapján teszik össze neked, de beírhatod, mi van már meg, mit nem kérsz.)

A játékok a következő csomag érkezéséig maradhatnak, a futár hozza-viszi őket, nem csak Budapesten, de az egész ország területén. Mivel a Játszóház azért is szuper, amikor élőben megy, mert meg is tanítanak az új játékokkal játszani, ez most sem marad el: a társasokhoz mellékelnek szabálymagyarázó videókat is. A járványügyi előírásokra is figyelnek, minimum 72 órát pihen minden doboz az újabb kiszállítás előtt. Előfizetni három hónapra lehet, kétféle csomagra: vagy kéthetente kapsz 2-3 új játékot, vagy havonta. Az előbbi 5.650 Ft​/hó (összesen: 16.950 Ft) az utóbbi 3.650 Ft / hó (összesen: 10.950 Ft).

Rajzolj, fess, tanulj kalligráfiát!

Az újbudai Fiók igazi kincsesbánya minden füzet-, színes toll- és dizájnrajongónak,  de ha az akvarellfestésbe, vagy pasztellrajzok készítésébe szeretnénk belevágni, vagy a Bullet Journal módszert végre elsajátítani, náluk hatalmas a választék az ezekhez szükséges eszközökből is. Olyan különlegességeket is találunk, mint a meseszép japán Kuretake Gansai Tambi akvarellkészlet többféle kiszerelésben vagy Leuchtturm1917 frissen érkezett vázlatfüzetei vagy a KAWECO kalligráfiatollai és a Tombow kétvégű ecsetfilcei. Rendelni is lehet tőlük, de már nyitva is vannak heti három nap.

Írd meg a családi receptkönyvet!

A családunk egyik legnagyobb kincse a nagymamától örökölt receptgyűjtemény, amiben legalább az elmúlt 100 év minden konyhai bölcsessége és generációk tudása benne van. Ha mesés csúsztatott palacsintát vagy répás marhát akarunk csinálni, még mindig ezt vesszük elő. Úgyhogy ha a karanténban magától a főzéstől már kicsit be is sokalltunk, itt az idő, hogy leüljünk, és összeszedjük, mi mit tudunk, letisztázzuk a régi recepteket vagy kicsit kísérletezzünk. A Lúd Laborban kapható Papetri receptkönyv szinte könyörög, hogy írjuk tele.

Ha a szekrény mélyén pihen a gép, varrj, ha nem, makramézz!

A két éve közösségi műhelyként alapított PINKPONILO mára igazi stúdióvá nőtte ki magát, workshopjaikkal, ahol a teljesen kezdőtől a haladóig mindenki tanulhatott varrni, hamar hihetetlenül népszerűek lettek. Ha valakinek otthon a szekrény mélyén áll eldugva a varrógépe, vagy egyszer örökölt egyet, de soha hozzá se nyúlt, csak álmodozott a saját készítésű, fenntartható ruhákról, itt az idő, hogy a nyári ruháját már ezzel varrja meg. Most, hogy mindenki online térbe költözött, a pónik Patreon-oldalán tanulhatunk, a választható öt póniszint más más áru és tartalmú csomag, oktatóvideókkal, személyes konzultációkkal és online workshopokkal.

Ha a varrást elkezdeni túl meredek lenne, de szívesen lefoglalnád magad valami kézimunkával, szuper időtöltés a makramézás: nemcsak falidíszeket csomózhatsz, de például készíthetsz mutatós és praktikus virágtartókat is az erkélyre vagy a karnisra.

Ültess, nevelgess növényeket!

A növénykék (át)ültetése, nevelése vagy a florárium készítése sem maradhat ki a listából. A városi kertészkedésről már tavasz elején írtunk, de ha valaki most döbbent rá a bezártság hetei alatt, hogy szeretne zöldebb környezetet maga körül, de erkélye nincs, sem késő belevágni.

A Risoplant florárium építő workshopjai sajnos egy ideje szintén szünetelnek, de alkalmazkodva az új körülményekhez és kérésre, egyedi megrendelésre akár a hozzávalókat is postáznak. Az Urban Jungle Budapest pedig online workshopokat is tart, illetve nekik is elindult a webshopjuk, ahol virágföld, fűszernövénycsomagk, gyökereztetők is találhatóak.

Címkék