A Szépírók Társasága és az Utcáról Lakásba Egyesület aukciót rendez a lakhatási problémákkal küzdőkért, a személyes tárgyaikat olyan magyar művészek ajánlják fel többek között, mint Alföldi Róbert, Grecsó Krisztián, Kulka János és Nádasdy Ádám.

A Szépírók Társasága és az Utcáról Lakásba! Egyesület közös szervezésében valósul meg a Könyvhajlék Aukció, amelynek keretében ismert művészek ajánlanak fel számukra fontos, értékes tárgyakat, ereklyéket a hajléktalan emberek megsegítésére. A tárgyakat a június 1-jén induló, online árverésen lehet megvásárolni, a bevétel pedig az Utcáról Lakásba! Egyesület otthonteremtő munkáját segíti. A befolyt összeget a koronavírus-járvány és a gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került ügyfelek megsegítésére, és újabb otthonok teremtésére fordítják majd.

Az aukció ezen a linken lesz elérhető, az indulásig a felajánló művészek névsora látható rajta:

Alföldi Róbert színész, rendező
Baksa-Soós Attila zenész, költő
Bálint András színész, rendező
Bereményi Géza író, rendező
Bíró Kriszta színész
Csákányi Eszter színész
Cserna-Szabó András író
Eperjesi Ágnes képzőművész
Fullajtár Andrea színész
Gálffi László színész
Grecsó Krisztián író, szerkesztő
Haász Katalin festő
Háy János író, költő
Káldi Kata képzőművész
Kemény Zsófi író, költő, slammer
Kicsiny Balázs képzőművész
Kulka János színész
Lang Györgyi és Falusi Mariann színész, énekes
Máté Gábor színész, rendező
Nádasdy Ádám költő, nyelvész
Őze Áron színész
Parti Nagy Lajos író, költő
Pelsőczy Réka színész, rendező
Rutkai Bori zenész, képzőművész
Szüts Miklós festő
Takács Katalin színész
Tóth Krisztina költő, író
Törőcsik Franciska színész
Vojnich Erzsébet festő

Az írók, irodalomtörténészek, kritikusok, fordítók és irodalomszervezőkből álló Szépírók Társasága már másodszor szervezi az Utcáról Lakásba! Egyesülettel közösen a Könyvhajlék aukciót. Az Utcáról Lakásba! Egyesület lakhatási problémákkal küzdők megsegítésén dolgozik. Szociális bérlakás-hálózatot és lakásügynökséget működtetnek, mobilházakat telepítenek, és ma már több mint 60 embernek, köztük gyerekes családoknak és idős embereknek nyújtanak megfizethető bérlakást. Mellette intenzív szociális munkával támogatják ügyfeleiket és munkakeresésben segítő csoportot is működtetnek. 

Címkék