Bár a Budapest100 jubileumi, 10. alkalmát az elmúlt májusi hétvége helyett őszre halasztották, a csapat mégis összetett egy izgalmas videót, hogy ezen a tavaszon se maradjunk nyitott kapuk és a pincétől padlásig tartó házbejárások nélkül. Íme a Találkozunk a Tizediken!

Most hétvégén lett volna a jubileumi, 10. Budapest100, amire a szervezők, önkéntesek és természetesen rengeteg lakó és közösség is nagyon készült, ám a járvány miatt most úgy tűnik, ősz lesz a leghamarabbi időpont, mikor megtarthatják az eseményt. A szervezést pont az esemény előtt két hónappal, a programok végleges összeállítása után kellett abbahagyni, és egy ilyen nagy volumenű és sokszereplős eseménynél az átszervezés sem lesz könnyű, az önkéntesek időbeosztása ősszel lehet más lesz, ahogy a lakóké is.

A Találkozunk a Tizediken! videó, amely közösségi alapon készült, azaz mindenki beladott egy kicsit – lakók, önkénetesek mutatják meg pár snitt erejéig a házukat – a bezártság alatt is kicsit visszacsempészik a nyitott házak hétvégéjének hangulatát.

A pár perces videóban, aminek a végére egy kis ünnepi meglepetést is készítettek az önkéntesek és szervezők – összesen tizennyolc ház bukkan föl. Ezek között pár ismerős is lehet a Budapest100-at járó veteránok számára, vannak olyanok, amikről még mi is írtunk, és amelyek ősszel meg is nyitnak, de olyan is, amelyik csak a videóban bukkan fel, addig lehet tippelni, vajon melyiket járhatjuk majd be mi is élőben.

Címkék