A mai Kormányinfón jelentették be, hogy augusztus 15-ig az 500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet megtartani, és ez érinti a Sziget Fesztivált és a nagyobb koncerteket is.

Az április 30-i Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy május 4-től új szakaszba lép a koronavírus elleni védekezés. A rendelkezések között szerepel többek között, hogy május végéig digitálisan folyik az oktatás, a szabadtéri múzeumok kinyithatnak, a maszkviselés kötelező lesz a tömegközlekedési eszközökön és a boltokban, továbbá hogy augusztus 15-ig az 500 száz főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet megtartani.

Ez a budapesti programkínálatra igen szomorú fényt vet. Ha minden igaz, akkor a rendelkezés érinteni fogja a zenei fesztiválokat, számításaink szerint többek közt a Sziget Fesztivált, de a budapesti sör- és borfesztiválokat is, valamint az olyan nagy koncerthelyszíneket, mint a Budapest Park, a Barba Negra Track, a Kobuci Kert, a Budapest Sportaréna és a Puskás Aréna. Így számíthatunk arra, hogy elmarad az idei nyárra esedékes System of a Down- és az Aerosmith-koncert is.

Címkék