Múlt héten adtunk hírt róla, hogy a IX. kerületi önkormányzat kontaktmentes utcai koncertekre és egyéb előadó-művészeti produkciókra hirdet pályázatot. Csudai Sándor fotósunk a helyszínen járt, és megörökítette az első fellépést.

A programsorozat előzménye, hogy Ferencváros köztereit április 11-én, a költészet napján mozgó hangosítással, azaz egy kisvonattal járták művészek, és a lakók az ablakokból, erkélyekről nézhették a produkciókat.

Ennek sikerén felbuzdulva az önkormányzat rendszeressé tette az eseményt. Az előadókról a kerület lakosai szavazhatnak, a változatos lista Ganxsta Zolee akusztikus duójától Fekete Jenő bluesgitároson át Gerendás Péterig, cirkusztól és meseszínháztól nép- és rockzenén át az operettig terjed.

Április 16-án Gregory G Ras & The Karantén Roots, Ágoston Béla, Hangácsi Márton és Louisiana Double léptek fel a IX. kerületi utcákon.

A járművekről kihangosított, élő fellépéseket minden csütörtökön 15 és 19 óra között tartják meg.

Ma este is elég színes lesz a felhozatal: Galát Norbert (retro-táncdalok; mulatós), Dos Diavolos - Ganxsta Zolee és Takács Vilkó (akusztikus blues), Valami Swing (jazz; gypsy swing; sanzon; balkán-gypsy music) és Szabó Csilla (dalok gyerekeknek) produkcióját is megleshetik a lakók az ablakokból, erkélyekről.

Címkék