A mozik zárva tartása miatt online debütál a film, hasonlóra még nem volt példa magyar nagyjátékfilm esetében.

A járványhelyzet következtében a mozik kényszerű bezárása sarkallta az alkotókat arra, hogy online platformon forgalmazzák a nemrégiben elkészült. A Békeidők április 23-án Magyarországon és Romániában – választható román és angol felirattal – a Vimeón debütál.

A Békeidő egy filmantológia több, egymásba kapcsolódó történettel. Különböző emberi viszonyokban járja körül a dominancia és kiszolgáltatottság kérdését, képzelet és valóság határán, legyen szó párkapcsolatról, barátságról, szülő és gyerek, állam és polgár viszonyáról. A cselekmény egy éjszaka alatt zajlik és több fő történetszálat ötvöz: szerepet kap benne egy protestáns pap és családja közötti konfliktus, egy politikai aktivista nő tizenéves lányának kalandjai, egy középkorú színész és a felesége házassági válsága, valamint egy híres színházrendező és fiatal pártfogoltjának története.

A főbb szerepekben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Török-Illyés Orsolya láthatóak, a film operatőre Bántó Csaba, vágója Kővári Szabolcs, zenéjét a Freakin' Disco szerezte. A film gyártója a Látókép-Production Kft, producerei Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya és Jim Stark (Kávé és Cigaretta, Törvénytől sújtva, Éjszaka a földön).

Címkék