A Fővárosi Önkormányzat gyerekeket célzó, nagyon népszerű online programja folytatódik a járvány ideje alatt is. A neten épülő-szépülő Budapesttel kapcsolatos pályázat szerint május 10-ig a Szent László Kórházat, a Károlyi-kertet, a Szabó Ervin Könyvtárat és a Kecskeméti utcát lehet megépíteni a virtuális térben.

A járvány időszakában is folytatódik Budapest építése a világ egyik legnépszerűbb online játékterében, a Minecraftban. A Fővárosi Önkormányzat célja, hogy a program során a gyerekek játékos formában, az általuk már jól ismert online térben is felfedezzék és megismerjék Budapest egyes városrészeit, nevezetes épületeit, vagy akár a közvetlen lakókörnyezetüket. A Károlyi-kert, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Kecskeméti utca mellett a Szent László Kórház főépületének megépítését a szervezők a jelenlegi helyzetre való tekintettel választották, hogy így is kifejezzék köszönetüket az egészségügyben és az adott kórházban dolgozó orvosoknak és nővéreknek.

Faix Csaba, a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA) ügyvezetője elmondta az új kiírás kapcsán:

„Most még fontosabb, hogy a gyerekek otthon maradjanak, ezért is időzítettük erre az időszakra az egyébként nyárra és őszre tervezett programot."

„Most még fontosabb, hogy a gyerekek otthon maradjanak, ezért is időzítettük erre az időszakra az egyébként nyárra és őszre tervezett programot."

A résztvevőknek az 1:1 méretarányú építkezéshez fel kell mérniük és meg kell ismerniük az általuk kiválasztott terület, illetve az épület méreteit, jellegzetes jegyeit. Ehhez a MineBudapest weboldalon is kapnak segítséget, de a cél az, hogy ők maguk kutassanak és nézzenek utána az építészeti sajátosságoknak. A világ számos városa mellett hamarosan Budapest is bejárhatóvá, megismerhetővé válik. 

A legújabb pályázat húsvét előtt startolt, az építményeket május 10-ig lehet feltölteni a MineBudapest weboldalára. A legjobbnak ítélt pályamunkákat népszerű vloggerek bírálják el. Az első három helyezett természetesen díjazásban részesül.

Címkék