A Dob utcai vegán ételudvar március 16-án zárt be a Rácskert udvarán, de pár hét alatt kerítettek neki egy új funkciót.

A boltocska ötletét nem most találta ki a Vegan Garden-Rácskert csapata, bár alapvetően főleg szépészeti cikkekkel, trendi kiegészítőkkel és csak kevés prémium élelmiszerrel szerettek volna elindulni. A vírushelyzet azonban felülírta terveiket, és áthelyezték a hangsúlyokat:  az alapvető élelmiszerekre berendezkedve, 10-15 beszállítóval április 5-én megnyitották a minipiacot.

A vállalkozást leginkább szabadtéri vegán élelmiszer- és vegyesboltként lehetne aposztrofálni: termelői zöldséggel, gyümölccsel, szörpökkel, kézműves készítményekkel, vegán állateledellel, macskaalommal, sörrel, fagylalttal, egyéb fagyasztott áruval, kertészeti cikkekkel, palántákkal, fűszer- és balkonnövényekkel, virágföldekkel és szigorú óvintézkedésekkel találkozik az, aki a Dob utca 40. szám alatti Rácskert udvarába érkezik. Maszkban, kesztyűben árulnak az árusok, naponta többször fertőtlenítenek.

Az árusok között találjuk többek között a más budapesti termelői piacokról is ismerős Szorgos Gazdát, és a kör várhatóan bővülni fog még. A szervezőktől megtudtunk, hogy a héten már házhoz szállítás is elérhető lesz, majd hamarosan webshopot is működtetni kezdenek. „A vendéglátás részéről csak az elviteles vegan kávé, smoothie és szendvics maradt, minden mást leállítottunk" – írták.


Címkék