Már javában tart a nyár, így valószínűleg az elfoglaltságok palettája kicsit megcsappant, hiszen nem lehet minden napra valami újdonsággal előállni. Minden szülő arra vágyik, hogy a gyermeke minél több időt töltsön a szabad levegőn, ne pedig a négy fal között. Persze kell egy kis szünet is a sok pörgésben, de igyekezzünk feltöltődni élményekkel az előttünk álló fél évre!

Medence és legfőbb kellékei

Talán nincs is olyan gyermek, aki ne szeretné ösztönösen a vizet, így a nyári programok között előkelő helyen szerepelnek a medencés programok. Ha olyan helyzetben vagytok, hogy lehetőség van a kertben felállítani egy nagy medencét, akkor ne habozz, hiszen óriási örömet szerezhetsz a legkisebbeknek is. Bár a mindennapos medencés buli is lehet unalmas egy idő után, de mindez elkerülhető, ha néha egy kis változatossággal várod a gyermekedet.

Első számú kedvenc a strandjátékok között a labda és a gumimatracok, amikkel hosszú ideig el lehet mókázni, akár családdal, akár egyedül. Sőt, mivel a gyerekek előszeretettel merülnek a mélybe, így egy kis kincskereséssel igazi izgalmakat biztosíthatunk nekik. Ne hagyjuk, hogy ellaposodjon a nyár slágere, a medencézés!

Ti is szeretitek a vízibombacsatát? Szerezzetek be pár csomaggal, és egy praktikus feltöltővel akár indulhat is a töltögetés! Ha pedig készen vannak a töltények, akkor fusson, ki merre lát, hiszen sosem tudhatjuk, hogy kinek a hátán fog szétloccsanni az első adag víz! Nincs idő visításra, mielőbb vissza kell támadni a győzelem érdekében!

Pinata, pisztoly és homokozó

Bár a hagyományos pinatát már szinte mindenki ismeri, ennek a vízi-lufi verzióját már kevesebben. Tudod, ez az a fellógatott játék, amit a gyerkőcnek csukott szemmel kell szétvernie, hogy kiessen belőle a rengeteg édesség. Nincs ez másként a vizes variáció esetében sem. Vagyis a fellógatott vízibombák és lufik várják, hogy kidurrantsák őket valamilyen erre alkalmas eszközzel. Hogy melyikben van levegő és melyikben víz, az pedig a szerencse kérdése. Igazán frissítő móka a meleg nyári napokon.

A vízipisztoly nem csak napjainkban nagy sláger, hiszen már mi is, gyerekkorunkban imádtuk lelocsolni az óvatlan napozókat. Nem múlhat el nyár nélküle, így mindig készen kell állni egy kiadós csatára. A felfrissülés biztosan meglesz, hiszen akinek a nyakába zúdítanak egy adag vizet a tartályos pisztolyból, az tuti, hogy bőrig ázik. Csatára fel, nyerjen a jobb!

Végül pedig egy kis változatosságot jelent egy fedett homokozó, így a sok vizes program mellett lehetőség van egy kis elmélyülésre is. Sőt, a csatázók biztosan nem fognak visszautasítani egy kis homoktortát vagy épp -fagyit. Ha pedig a sarazás az igazi sláger, akkor nyugodtan biztosíts egy kis vizet a homokozó mellé, hiszen ez a különleges elfoglaltság hatékonyan fejleszti a legkisebbeket is!

Neked milyen ötleteid vannak a nyárra?