A nyílt pályázatot a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA) hirdette meg. Budapest már meglévő grafikai arculatának továbbfejlesztése, illetve kiegészítése a feladat. A pályázatra elsősorban szakirányú művészeti felsőoktatásban tanuló hallgatókat és tervezőgrafikus szakembereket várnak, de természetesen bárki pályázhat.

Az új városvezetés kiemelt célja többek között az is, hogy Budapestet modern, innovatív világvárossá tegye, ehhez pedig megújított arculatra is szükség van. A pályázati kiírás szerint a már meglévő dizájnt kell egységesíteni, fejleszteni, és a digitális térre optimalizálni.

Az olvasóban most joggal merülhet fel, hogy Budapest pár évvel ezelőtt már kapott új arculatot, amiről mi is beszámoltunk, miért kell akkor most egy új. De természetesen nem egy teljesen új tervet várnak, hanem a már meglévő továbbfejlesztett változatát, olyat, ami frissebb, a digitális világra jobban alkalmazható és jobban illeszkedik sokféle funkcióhoz. Ezért a pályázaton a jelenleg érvényes színekből és formákból kell kiindulni, hogy megőrizzék a folytonosságot. Olyan „ernyődizájnt” vár a városvezetés, amelyet a Budapest kezelésébe tartozó összes cég (pl. FKF, Állatkert, Csatornázási Művek) alkalmazni tudja.
 
A pályázat célja az, hogy a felfrissített arculat kifejezésre jutassa a város mint közösségi tér, élő közeg és élhető hely jellegét, valamint azt is, hogy Budapest egy lakóit összekötő, elfogadó és támogató város. A beérkező pályaműveket a zsűri folyamatosan bírálja, majd 2020. május 5-ig kiválasztja közülük a nyertes munkát. 

Címkék