A bezártságot, hiába önkéntes, a legtöbben nehezen viseljük, hiába a közjó érdekében maradunk otthon. Szerencsére továbbra is nagyon sok művész, oktató, edző igyekszik tenni róla online is, hogy senki ne forduljon magába, így most is össze tudtunk gyűjteni nektek egy hétre való livestreamet. Varró workshop, lakáskoncertek, jóga- és táncórák, színházi előadások és sok más egyéb kapott szerepet ezúttal a listánkban.

Március 26., csütörtök

Csütörtök este 19 órától a Miskolci Nemzeti Színház közvetíti az Édes Anna című előadásuk felvételét Rusznyák Gábor adaptációjában és rendezésében. Az előadást az érettségire készülő diákoknak is ajánlják, de érdemes lesz sietni a megtekintéssel, ugyanis csak 24 órán át marad elérhető a videó a színház Facebook-oldalán.

Március 27., péntek

Ettől a héttől a Müpa is rendszeresen jelentkezik streamekkel, március 27-én Lajkó Félix 2017-es, Szerenád szimfonik című koncertjét fogják közvetíteni Facebookon, YouTube-on, illetve a mupa.hu-n. A koncerten a Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködött, Hollerung Gábor vezényletével.

Március 28., szombat

Minden év márciusának utolsó szombatjára tűzi ki a Föld óráját a WWF, ez pedig idén sem lesz másként. Mindenkit arra kérnek, hogy március 28-án, 20:30-tól egy órára kapcsolja ki a nem létfontosságú elektromos készülékeit odahaza és persze oltsa le a villanyt. Ennek persze elsősorban szimbolikus jelentősége van, amellyel a Föld természeti értékeinek védelmére hívhatjuk fel egymás figyelmét.

Március 28-tól kezdve öt héten át minden szombaton a Trafó is közzéteszi egy-egy korábbi előadását, az első alkalmon a Soharóza kórus, Halas Dóra és Nagy Fruzsina közös alkotását a Tabu kollekciót láthatjuk 20 órától. A streamekhez készült egy külön weboldal is, ahol egy virtuális nézőtéren ki is választhatjuk a helyünket, telt ház esetén pedig „pótszék” is igényelhető.

Március 29., vasárnap

Vasárnapra Bakonyi Panni jógaóráját ajánljuk, melynek fókuszában a harmónia megtalálása lesz a jelenleg a szokottnál még inkább végletes világban. A részvétel természetesen ingyenes, ám egy rövid regisztrációra szükség van hozzá, ezt ezen a linken lehet megtenni.

Március 31., kedd

Március utolsó napján egyszerre lehetünk kreatívak és igazán hasznosak az AZTA Közösségi Kézműves és Barkácsműhely élő adásának segítségével, ugyanis szájmaszk készítésével fogják megtanítani lépésről lépésre a varrógép használatát. Kedden 17 órakor indul a stream a műhely Facebook-oldalán.

Közvetítések mindennap

  • A Budapest Táncszínház Facebook-oldalán Földi Béla koreográfus tart 45 perces alaptréninget minden hétköznap 16 órától, a gyakorlatokat Jenei Lilla mutatja be.
  • A BEAC a napokban indította el a Sport mindenkor nevű kezdeményezését, melynek kereteiben a hét minden napján tartanak online edzéseket több sportágban is, lesz aerobik, jóga, küzdősportok, erőnléti edzés és futáshoz is kaphatunk tippeket. Bővebben ide kattintva tájékozódhattok.
  • A Garden Wonder csapata április 19-ig streamel élőben lakáskoncerteket minden este 21 órától a Facebookon és Instagramon, az előadók otthonaikból fogják megteremteni a koncertsorozat ismerős és meghitt hangulatát.
  • Összekötve címmel indított élő beszélgetős műsort a Könyves Magazin. Mindennap 17 órától jelentkeznek be a Facebookon más-más vendéggel.
  • A Kreatív Pihenő nevű Facebook-csoportban Csorba Anita tart kreatív foglalkozásokat gyerekeknek minden hétköznap, napi két alkalommal. 14 órától a kisebbeknek szól a műsor, míg 15 órától az nagyobbakra irányul a figyelem.
  • Frissen indult a Minden napra egy mese Facebook-oldala is, ám azt elsősorban az információkért érdemes követni, élő közvetítéseik a YouTube-on nézhetők. Itt ismert színészek olvasnak meséket a gyerekeknek, többek közt Takács Nóra Diána, Mikó István és Bán Bálint.

Címkék