A munkahelyen, a nagyobb épületegyüttesekben központi légkezelő berendezések biztosítják a levegő cseréjét, így a megfelelő légtisztítást. Ez nem véletlen, hiszen a legtöbb baktérium, vírus levegő útján terjed, így különösen fontos a nagyobb közösségek védelme, nehogy egy betegség mindenkit letaroljon. Most a leghatékonyabb légkezelő berendezésekkel ismerkedhetsz meg.

A légcsatornák “őrzője”

A légkezelő berendezésektől általában a légcsatornák szállítják a már kezelt levegőt. Sajnos azonban a légcsatornákban sokféle baktérium, kórokozó megtelepedhet, amelyek aztán az áramló levegővel bejutnak az irodába, a vásárlóterekbe vagy a szobába. Mindezek mellett komoly veszélyforrásnak tekinthető például a legionella, mert súlyos tüdőgyulladásos megbetegedést okozhat. Ahhoz, hogy a hasonló problémákkal megküzdjünk, speciális technológiára van szükség. Éppen ezért kiválóak a germicidlámpákkal ellátott légkezelő berendezések.

Légkezelő berendezések minden esetre

 A germicidlámpák 253,7 nm-es UV-C sugárzásuknak köszönhetően hatékonyan pusztítják el az összes kórokozót, így biztonságos légkört teremtenek megannyi közösség számára. Tulajdonságaik alapján megkülönböztethetünk eltérő típusú készülékeket, amelyekbe a lámpák beépítésre kerültek. A Hollandimpex megbízható légkezelő berendezéseivel biztosan nem fogsz mellé, lássuk, mit kell tudni róluk!

A légcsatorna méretei és a légszállító kapacitás alapján tervezik meg az UV4Air duct berendezést, amelyet a légcsatorna adott szakaszába építenek be.

A légkezelés egyszerűsített készüléke az UV4AIR simple, amelynek működése során egy ventilátor hajtja be a helyiségbe a szabad tér levegőjét egy fali nyíláson keresztül.

Ha csak a helyiségen belül szükséges a levegő csírátlanítása, erre a célra az UV4AIR active készülék a tökéletes választás. A berendezés saját ventilátorával mozgatja a levegőt, amely áthaladva a készüléken megkapja a szükséges UV-C kezelést a germicidlámpáktól.

A technológia működési elve

A légkezelő berendezésekbe épített germicidlámpák, bizonyos hullámhosszon UV-C fényt bocsátanak ki, ennek köszönhetően erőteljes tisztító hatással bírnak. Az egész technológia működési elve a fotokémiai eljáráson alapul. A környezetet szennyező anyagok szerves és szénalapú összetevőkből állnak, amelyek erős intenzitású sugárzás hatására lebomlanak.

A berendezésekben eltérő darabszámú és típusú germicidlámpa működik, biztosítva a megfelelő UV-dózist. A Nemzetközi UV Szervezet (IUVA) kidolgozott egy kategorizálást, amely a sugárzási dózis alapján fokozatokba sorolja az egyes UV-C csírátlanító egységeket. A légkezelők úgy kerülnek megépítésre, hogy hatékonyságuk a 14-17 URV értéket érje el.