A vászonképekkel ma már akár mindenhol találkozhatunk, hiszen tökéletes ajándékok és remek dekorációs elemek. Adhatod esküvőre, évfordulóra, születésnapra vagy épp karácsonyra is. Emellett pedig rendkívül stílusosak és egyediek. Így nem meglepő, ha nem csupán a lakások falain találkozol velük, hanem például éttermekben, rendezvénytermek falain, cukrászdákban vagy irodák falain.

A vászonképek sokszínűsége

A vászonkép egy olyan vászonnyomat, amelyet vakrámára feszítenek fel, így marad időtálló és tartós. Általában háromféle vászonképet különböztetünk meg: a többrészes képeket, a mozaik-, illetve a montázsvászonképeket.

A montázsképek esetében egy adott képre szerkesztenek rá több különböző, általad választott fényképet. Ezeket sokféleképpen rendezheted el. Ha egymástól azonos távolságra vannak, szabályszerűen elhelyezve, akkor beszélünk rendezett montázsról. Ennek ellentéte a rendezetlen montázs, ahol bármilyen elképzelés alapján, forgatva, egymásra lógatva kerülhetnek fel a fotók a képre.

A mozaik pedig egy olyan kép, amelyre több apró, különböző felvétel összeválogatva kerül fel, és ez így alkot egy egész egységet, amelyek által egy új kép rajzolódik ki. Igazán izgalmas és különleges megoldás.

A többrészes vászonképek elkészítésének menete

A fentebb említett vászonképfajták közül cikkünkben ma a többrészes vászonképekkel foglalkozunk részletesebben, és mutatjuk be ennek a rendkívül modern dekorációs elem elkészítésének folyamatát. A vaszonkep.hu-nál is rendelhető többrészes vászonképek sajátossága, hogy bár a kép egy teljes fénykép, mégsem egy az egyben kerül fel a falra, hanem külön részletekben, egyszóval feldarabolják a képet, akár 3-6 egységre is. Ez adja az igazán modern és stílusos hatást. Ennek köszönhetően pedig egyre keresettebbek az effajta vászonfotók. Ha te is vágysz egy igazán stílusos és egyedi többrészes vászonképre, nézz körül a cég oldalán!
No, de nézzük is, hogyan készülnek ezek a csodálatos képek. Ahogy a többi vászonképkészítés esetében, úgy itt is a legelső feladat a megfelelő fotó kiválasztása. Valójában csak rajtad áll, hogy melyik fényképedből szeretnéd elkészíttetni, viszont arra tanácsos odafigyelni, hogy mekkora a kép felbontása és minősége. Ugyanis a nagy felbontású és jó minőségű fényképekkel könnyebb dolgozni, és az eredmény is sokkal lenyűgözőbb lesz.
Ha a fénykép kiválasztásán túl vagy, át kell gondolnod, hogy a képet hány részre darabolják fel. Gyakran 3-6 részre osztják, de akár 7-8 részletben is kérheted. Ez csak azon múlik, milyennek képzeled álmaid vászonképét.
Végül már csak arról kell döntened, hogy milyen elrendezésben szeretnéd látni. A fénykép típusához igazodva, a szakemberekkel együttműködve a legjobbat hozhatjátok ki a választott fényképből, így biztosan meg leszel vele elégedve!