Felnőttként még legmélyebb álmunk során is tudjuk és érezzük, hogy hol van az ágy széle. Emiatt nem jellemző, hogy leesünk az ágyról, hacsak nincs különleges ok, ami ezt a készséget nem hagyja működni. A kisbabák esetén azonban ez épp fordítva van, ők nincsenek tisztában a testükkel, a környezetük fizikai határaival, a félelemérzet is elég alacsony szinten működik bennük, így nem is csoda, ha kikerülve a rácsos ágyból, viszonylag sokszor lepottyannak az ágyukról. Kivéve, ha egy erre kifejlesztett leesésgátlóval ezt megakadályozzuk

A 2-3 éves gyerekek számára a rácsos kiságy már kicsi, még akkor is, ha a nagyobb kivitelt vásároltuk meg belőle. Ilyenkorra már általában ki van véve két-három rács, amin keresztül közlekedhetnek, ha szeretnének, lassan eljön hát az idő, amikor érdemes őket másik ágyba költöztetni. Ebben a korban a gyerekek már igénylik, hogy szabadabban mozoghassanak. Vannak kiságyak, amik az oldalelem leszerelésével hagyományos ággyá alakíthatóak, de lehetséges, hogy teljesen új ágyat kell vásárolni, amire érdemes az oldalsó védelem érdekében leesésgátlót tenni. A gyerekek ugyanis rengeteget mocorognak és forognak éjjelente, és nem lenne szerencsés, ha összetörnék magukat.

Leesésgátlás többféle kivitelben

Van, aki a fal felé fordítja a heverőt, és a két végén lehet lejönni az ágyról, mások egy széket tesznek háttal az ágy elé, míg mások inkább professzionálisabb megoldásra vágynak. Vásárolhatunk fix kialakítású védőkorlátot fából, vagy újabban már léteznek könnyített kivitelű lehajtható leesésgátlók is, különféle méretben. A méretet mindig az ágy méretéhez kell igazítani, a matrac szélessége és az ágy magassága legyen a döntő, mert a megfelelő biztonság csak ebben az esetben érhető el.
A Lionelo védőkorlát bármilyen matrachoz illeszkedik. A babák biztonságát védő termék bármilyen kiságy oldalára vagy akár a szülői ágyra is felszerelhető, ha ott pihentek. A poliészterből készült hálós oldaltámaszt egyszerű áthelyezni, ezért egy darab is elég. Amennyiben időlegesen nincs rá szükség, a matrac magasságába lehajtható a szerkezet, így nem akadályozza az ágyhoz való hozzáférést. Ez abban az esetben hasznos, ha a kicsi sokat játszik az ágyban, így ugyanis a közlekedése könnyebb lesz.

Védőkorlátból is Lionelot

A Lionelo Hanna erősített bőrbarát anyagból készült leesésgátló. Csak csúsztasd egyszerűen a matrac alá, a SecureBelt technológia biztosítja, hogy bármilyen ágyra felszerelhető legyen. Magassága átlagot meghaladó, 66 cm, ami vastagabb matracokhoz is tökéletes biztonságot garantál. A középső hálós részen át távolabbról is könnyedén szemmel tarthatod a babát. Használat után csukd össze, így a napközbeni tevékenységeket nem akadályozza. A Lionelo a termékre 60 hónap garanciát vállal.

A Baby Lion másik népszerű leesésgátlója az EVA védőkorlát szintén garantálja, hogy minden kisgyerek biztonságban tölthesse az éjszakáit.