Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Szabadidő

A nyári hétvégéken a gyalogoské lesz a pesti alsó rakpart

A főpolgármester péntek délutáni sajtótájékoztatóján beszélt a rakpartok ideiglenes lezárásáról a nyári hétvégéken.

Az elmúlt években a budapestiek egyik kedvenc városi happeningje volt a "Szabihíd", azaz a Szabadság híd eleinte spontán, majd tudatos “elfoglalása”. Az évi négy hétvégére a gyalogosoknak átadott hídon soha nem látott közösségi élet zajlik immár 4 éve, koncertekkel, jógaórákkal, spontán vacsorákkal. Vagy emlékezzünk vissza a 2013-as áradásra, amikor szintén le kellett zárni az alsó rakpartokat az autósforgalom elől– micsoda élet lett hirtelen ott. 

Karácsony Gergely választási ígéretei között szerepelt a pesti rakpartok ideiglenes lezárása az autósforgalom elől. A számos európai fővárosban (pl. Paris Plages) szuperül működő gyakorlat Budapesten eleinte a nyári hétvégéken valósul majd meg, derült ki az Index beszámolójából

Hasonló tartalmak

Budapesti bakancslista – 40 programötlet a 2023/2024-es télre

?>

Szubjektív bakancslistánkban ezúttal is olyan programokat, élményeket gyűjtöttünk össze, melyek nélkül is túl lehet élni a telet, de nem érdemes.

Szabadidő

Színes-illatos advent a Ráth-villában

December 3-tól az Iparművészeti Múzeum munkatársai is mindent megtesznek azért a Ráth György-villában, hogy a látogatóknak minél emlékezetesebb legyen a karácsonyt megelőző időszak. A Terítéken az ünnep című alkalmi kiállításhoz arra kértek tizenöt neves iparművészt: készítsenek ünnepi dekorációt a szecessziós enteriőrökbe, a muzeológusok pedig karácsonyra hangolják az évszázados asztalok terítékeit. A decemberi vasárnapokon gyertyagyújtással, múltidézéssel, mesékkel, zenés programokkal és szubjektív tárlatvezetéssel várnak minket, és abban is segítenek, hogy a kézműves műhelyben különleges anyagokból csodás karácsonyfadíszeket, valamint egyedi ajándékokat készíthessünk.

Csússz bele a télbe! – 12 budapesti jégpálya a korizás szerelmeseinek

?>

Ne hagyd, hogy a hideg elvegye a kedved a kinti mozgástól! 11 budapesti korcsolyapályát ajánlunk az önfeledt csúszkáláshoz.

Neked ajánlott

A