A Szomorú Vasárnap (Gloomy Sunday) világhírű zeneszerzőjének, Seress Rezsőnek a miniszobrát is megalkotta Kolodko Mihály, a VII. kerületi önkormányza felkérésére. Az alkotás a zenész egykori törzshelye előtt található.

A közeli Dob utcában lakó Seress Rezső 1935-ben írta közös dalát Jávor Lászlóval, amely hamar úgy vált ismertté, mint az öngyilkosok himnusza, mivel több olyan haláleset alkalmával is megtalálták a kottát az elhunytaknál, akik önkezükkel vetettek véget életüknek. A borongós dalt világszerte rengetegen énekelték, többek között Billy Holiday, Serge Gainsbourg, Elvis Costello, Björk és a Portishead is feldolgozta.

1958 és 1968 között, mikor Seress túl volt sikerei csúcsán, gyakran a Kispipában zongorázott az Akácfa utcában, itt kereste fel őt John Steinbeck, Spencer Tracy, Louis Amstrong és Cziffra György is.

Kolodko Mihály egyre szaporodó budapesti miniszobrait elég nagy lelkesedés övezi, a Széll Kálmán téri Mekk Elek rendszeresen virágot kap, a Bem rakpart A nagy Ho-ho-horgász Főkukacát pedig telente sálba burkolják. Csak Erzsébetvárosban az elmúlt hónapban – kicsit szakítva a gerillaszobrászkodással – az önkormányzattal együttműködve három új szobrát is felavatták. A negyedik pedig a frissen átadott Seress Rezső zongorázó miniszobra lett az Akácfa utcában.