A Dohány utcai Pantry Brunch & Coffee a tulajdonosok specialty kávé szeretete miatt született, de közben reggelibe oltotta a tapasozás élményét: 3-, 5- vagy 7-féle étlapon szereplő alapvariációból építhetjük fel a saját reggelinket!

Pantry – spájz, éléskamra az angol nyelvben. Meg egy új reggeliző a Dohány utca elején. Szabó Dávid és Papp Réka – ötletgazdák és tulajdonosok – régóta dolgoznak a vendéglátásban, és egy ideje már szerettek volna saját helyet nyitni.

Mivel Dávid az elmúlt években a legtöbb fontos specialty kávézóban megfordult, mindenképpen ebbe az irányba akartak elindulni. A tapasztalataik azt mutatták, hogy a kávé mellé valamilyen étel is kell, így döntöttek a reggeli koncepció mellett.

Mivel a belvárosban egyre több kávézó-reggeliző van, szerették volna, ha valami újdonságot tudnak nyújtani, a megoldást pedig a vendéglátós múltjukban találták meg. Dávid tapasztalatai szerint a reggelinél a vendégek legalább fele kicserél minimum egy alapanyagot – a tojást nem baconnel kéri, a sonkát nem tükörtojással, hanem rántottával, és akkor még nem is beszéltünk a különböző ételintoleranciákról. Így a koncepciójuk az lett, hogy náluk a vendég kombinálhatja össze a reggelijét az alapoktól kezdve.

A menün lévő tételek közül három (1990 Ft) öt (3290 Ft) vagy hét (4590 Ft)darabot választhatunk. A különböző főkategóriák – tojás, hús, saláta, krém, pékáru, édes – 3-4 alapdarabot rejtenek, amit simán kombinálhatunk – így egy átlagos brunch áráért nem egy nagy ételt, hanem több kis adagot kapunk. Így aztán probléma nélkül kihagyhatjuk a reggeli sonkás tojásunkból a kenyeret, és kérhetünk mellé egy adag vinegrettes zöldsalátát. Vagy ehetünk három fajta húst a tükörtojásunk mellé, esetleg kombinálhatjuk a gyümölcssalátát smoothie-val és gyümölcsös zabkásával, hogy biztosan meglegyen a napi vitaminadagunk.

Bár az ételek jellegénél fogva a Pantry nem brunchot, hanem reggelit kínál, délután négyig bármikor betérhetünk hozzájuk, ha pedig többen megyünk, akkor egy igazi „sharing” élményben lehet részünk, és akár az egész étlapot végigehetjük.

Mivel a Pantry ötlete a kávézóból született, természetesen egy jófajta kávéért is érdemes benéznünk. A jelenlegi specialty kávézókban lévő, afrikai kávétrendekkel szembemenvén nem etióp, hanem dél-amerikai – brazil és guatemalai – kávékat tartanak. Ennek az a fő oka, hogy reggel sokan kérik a kávéjukat tejjel, a citrusos, savas afrikai kávékhoz pedig nem igazán mennek sem a hagyományos, sem a növényi tejek.

Az ételek teljesen rendben vannak, az egyszerű rántottától vagy bacontól kezdve az egészséges reggeli-alapkelléknek számító smoothie-n át a gyümölcsös zabkásáig, és mivel az étlapot szezonálisan variálni fogják, még attól sem kell tartanunk, hogy unalmassá válik az összeválogatós napindítónk.