Ha a szokásos társasjáték parti helyett inkább kilépnétek a négy fal közül, hogy a várost használjátok terepasztalnak, akkor ajánljuk hozzá a Landventure-t. A mobilotokon keresztül már 3 küldetést is elérhettek - mind más témában és helyszínen játszódik -, hogy aztán egyedül, párban vagy egy kisebb-nagyobb társasággal végigmenjetek a kalandokon. A játékot bármikor játszhatjátok, és közben a város legszebb részeit járhatjátok be.

Akinek új lenne a kincskeresés téma, annak annyit kell tudnia, hogy a városi kalandjáték leginkább a szabadulószobák világához hasonlít, annyi különbséggel, hogy itt nem vagyunk sötét szobákba zárva. Helyette a város ikonikus helyszínein kell feladatokat teljesítenünk és rejtvényt megoldanunk, a tavaszi/nyári/őszi/téli jó időket kiélvezve.

Bár sok ilyet láthattunk már, a Landventure azért különleges, mert a mai kor nyelvét beszéli: egész egyszerűen csak mobiltelefon kell ahhoz, hogy elindítsuk a kiválasztott kalandot. Nem kell senkivel egyeztetnünk, kellékeket átvennünk vagy időpontot foglalnunk, ráadásul a játékot egy applikáció szintű webfelületen érhetjük el -de nem applikáción, azaz semmit nem kell letöltenünk. Miután a honlapon megvásároltuk a szimpatikus küldetést (5900 Ft/csapat),  e-mailben meg is kapjuk a játékkódot, amit egy teljes éven át tudunk felhasználni. A kódot másokkal is megoszthatjuk, hogy aztán a csapatunk minden tagja párhuzamosan tudja nézni a feladványokat.

A Landventure-t egyelőre 3 témában és angol-magyar nyelven is játszhatjátok (vagyis külföldi barátokkal is szuper alternatív városnéző program), például úgy, hogy egy titkosügynök által hátrahagyott jeleket követtek, hogy lebuktassatok egy nemzetközi körözés alatt álló diktátort. Ez éppen a Kém-lelés rövid forgatókönyve, de mellette A vírus, Az örökség és hamarosan az Eltűnt tudós címszavak mögé is benézhettek.

A küldetések Budapest népszerű részein játszódnak – kalandozhatunk a Budai Várban, a Király utcában a Deák tér irányába vagy indulhatunk a Bazilikától a Parlamentig is. A fejtörők pont megfelelő nehézségűek, de a rendelkezésünkre álló segítségeknek köszönhetően biztosak lehetünk benne, hogy sehol sem akadunk el menthetetlenül.

Az egyes kalandok „extrákban” is bővelkednek; nem szeretnénk spoilerezni, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy az egyik feladvány megfejtéséhez szükséges információkat egy utcai telefonfülkéből lehet megtudni, egy meglepetészerű, de a játékosoknak szóló telefonhívás után.

Összességében egy jó másfél-két órás aktív kikapcsolódási lehetőségről van szó, aminek nagy előnye, hogy teljesen kötetlen - akár félbe is hagyhatunk egy küldetést, hogy beiktassunk evést-ivást vagy másnap folytassuk onnan, ahol abbahagytuk. Ráadásul akár egyedül is nekifuthatunk, ha épp ahhoz van kedvünk (max létszámként 6 főt ajánlunk).

Ha nekikezdenétek, ITT találjátok a küldetéseket, és plusz infó, hogy hamarosan több magyar nagyvárosban is elérhetőek lesznek a játékok.