Patkós Luca újabb plakátkollekcióval készült, amelyeken nemcsak gyerekkorunk kedvenc feliratait láthatjuk viszont, de megvásárlásukkal tehetünk is valamit az ikonikus neonok megmentéséért.

A budapesti neonok –  bár legtöbb részük kiégve, kissé romosan – de a városkép mai napig meghatározó elemei. Megmentésükön fáradozott 2004 óta a Neoncsoport, melynek tevékenységét a Képzőn végzett Patkós Luca a diplomamunkáján belül továbbfejlesztette, sőt tavaly egy fluoreszláló neontérképes plakátot is készített, illetve egy 52 oldalas, limitált példányszámú kalauzt, amely nemcsak vizuálisan szemet gyönyörködtető, de megismerhetjük belőle a szakma mestereit és a neonreklám készítési folyamatát is.

A mostani projekt is abból a szomorú felismerésből született, hogy csak az elmúlt öt évben – amióta Luca foglalkozik a reklámokkal – egyre fogyatkoznak, és jó lenne ez ellen tenni valamit. Így született meg a poszterkollekció ötlete, amelyeken megelevenednek a klasszikus neonreklámok, mint a Csemege vagy Váci utcai egykori Kedves eszpresszó felirata – ráadásul mi is jól járunk, hiszen a szobánkban ragyoghat gyerekkorunk kedvenc felirata, a plakátok árából pedig fel tudnának újítani pár neont a helyükön.

A további részletekért kövessétek a “CSŐ neonmentő vagyok”  Facebook-oldalt.