Bréking / budapest

szerkesztés

A világ legjobb éttermei közt ajánlanak több budapesti éttermet a világ vezető kritikusai

Szerzők

  • Nemes Nóra

2019. 11. 26. 17:19

Napvilágot látott a San Pellegrino 50 Best listájának új weboldala, melyen a világ legjobb 50 éttermének és bárjának kiritikusainak ajánlásai szereplnek, köztük a Babel Budapest mellett a Borkonyha, Costes és Textúra, valamint a korábban már 50 Best Bars listát megjárt Boutiq Bar.

A 50 Best Discovery célja, hogy bemutassák azokat a lokációkat világszerte, melyek a legjobb 50 kiválasztása után az elmúlt 5 évben a legmagasabb pontokat kapták. Az 1000 kiemelt szakmai kritikust a World’s Best Restaurant Academy választja ki évről évre – 50/50%-os nemi arányban – vezető ételkritikusokból, étteremtulajdonosokból, séfekből és a gourmet-világ legnagyobb utazóiból. A listán szerepel a Babel, a Borkonyha, a Textúra a Costes és a Boutiq Bar.

A budapesti éttermek szereplése a 50 Best Discovery gyűjtésében tehát kiemelkedő eredmény, és nagy szakmai elismerés, hiszen csak egy bizonyos pontszám elérése felett kerülhet bárki a listára, és – természetesen – jelentkezés útján bekerülni képtelenség.

Büszke vagyok a csapatra, és arra, hogy az idén 11 éves Babelnél megszületett a hosszú évek munkájának gyümölcse. Ebben az évben a Michelin-csillag után, a San Pellegrino Discovery listájára kerülni is óriási elismerés, ami azt bizonyítja, hogy a Séf és a csapat a lehető legjobb irányba tart” – mondta Hlatky-Schlichter Hubert, a Babel étterem tulajdonosa.

Hasonló tartalmak

Admin mode