Soknak tapasztalják, hogy egyre nehezebben indul a nap, egyre nehezebben tudnak kimászni már akár az ágyukból is. Ennek a nehézségnek pedig nem a fáradtság az oka, hanem az, hogy visszatérő, vagy épp állandósult izomfájdalmat éreznek akár a hátukban, akár a nyakukban, akár a derekukban. Amikor fájdalommal indul a reggel, általában az az egész napunkra kihat. Sajnálatos módon azonban nem csak a közérzetünkre lehetnek rossz hatással a mozgásszervi panaszok, de akár egész nap érezhetjük a felkeléskor is tapasztalat kellemetlen tüneteket.

Mit lehet ilyenkor tenni? Érdemes felkeresni egy szakembert a panaszainkkal. Sokan halogatják az orvos megkeresését, és inkább napi szinten vesznek be fájdalomcsillapítókat, ám abban minden bizonnyal mindenki egyetért, hogy ezek csak a tünetek időszakos kezelésére jók, az állapotunkon nem fognak javítani. Sokan nem is gondolnák, de manuálterápiával rengeteg mindennapi panaszt lehet kezelni (forrás: gyogytornaszom.hu).

Mi is pontosan a manuálterápia? Egy olyan kezelés, melyet kézzel végeznek, és a célja a mozgatórendszer panaszainak kezelése, valamint a tüneteinek az enyhítése speciális fogásokkal. A linkelt oldalra kattintva egy olyan Budapesten működő gyógy központ oldalára juthatsz el, ahol a manuálterápiát is megtalálhatod a kezeléseik között. Komoly szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek végzik a kezeléseket, amik már néhány alkalom után enyhülést hozhatnak a pácienseknek. Elsősorban a nyaki-, a váll-, a hát-, és a derékfájdalmon segíthet ez a módszer. Az első lépés a manálterápia esetében egy teljes állapotfelmérés annak érdekében, hogy megtalálják a probléma helyét, és hogy feltérképezhessék az izmok állapotát. Ezután a speciális fogásokkal megszűntetik az úgynevezett „blokkot” az ízületekben, aminek hála azok újra képesek lesznek a szabad mozgásra. Megrövidült izmok esetén nyújtást, míg a meggyengült izmok esetén pedig erősítő gyakorlatokat használnak. A manuálterápiának köszönhetően, egy 10 alkalmas kezelés után nem csak enyhülhetnek a panaszaid, de a fájdalom akár teljesen meg is szűnhet. Gerincsérv esetén is hatásos lehet ez a fajta kezelés, hiszen nem csak tartós javulást lehet elérni, de még a gyógyulásra is van esély.

Amennyiben te is tapasztaltad magadon a fentebb felsorolt mozgásszervi problémák bármelyikét, mindenképp érdemes felkeresned az oldalt. Nem csak a terápiákról tudhatsz meg többet, de akár arra is van lehetőséged, hogy otthonról, online foglalj magadnak egy időpontot a budapesti rendelőjükbe. Olvashatsz róluk véleményeket, értékeléseket is, melyek nagyban segíthetnek abban, hogy megtedd a kezdő lépést, és állandó vagy visszatérő ízületi panaszaiddal szakemberhez fordulj végre! Ne feledd, a mozgásszervi fájdalom nem az életed velejárója, létezik már rá megoldás!