Spooky street 13 címmel készült ez a kevert technikájú, remek kis animáció, ami egy MOME-n végzett rajzfilmes, Lugosi István munkája.

A filmen összesen négyen dolgoztak, egy kevert technikájú, egyedi látványvilágot hozva létre, az animációs rendező munkáját pedig a Million Workshop stúdió segítette. A Spooky street 13 című film arról szól, hogy egy csapat szörnygyerek Halloween estéjén házról házra jár, és trick or treat-eznek, ám sehol nem látják őket szívesen, mindenkire csak a frászt hozzák. Már kezdik elveszíteni a reményt, amikor elérnek egy olyan házhoz, ahol hozzájuk hasonló rémségek élnek és buliznak, ők pedig barátként fogadják a szörnygyerekeket. Vagyis az üzenet nem más, mint hogy mindenki megtalálja a helyét a világban, akármilyen különc figura is legyen.

https://vimeo.com/369783094
Dr Seuss szerint mindannyian kissé furák vagyunk, maga az élet is kissé fura, ám mikor találunk valakit, akinek furasága összeegyeztethető a mienkkel, együtt újfajta közös furaságba esünk, amit szerelemnek hívunk. Erről szól Lugosi István új kisfilmje” – írják az alkotók.