Lefogadom, hogy tudja folytatni a dalt! De ki ne ismerné Elza és barátai varázslatos történetét? A kicsik szívébe hamar belopta magát a “jégszívű” hősnő mesefilmje, így nem meglepő, ha a szobájuk tele van Jégvarázs ábrázolású tárgyakkal. Azért nem árt kibővíteni a szettet néhány hasznos játékkal is, amelyek amellett, hogy Jégvarázs “reklámok”, a gyerekek számára is fejlesztő hatásúak. Nézzük, milyen játékok között válogathat!

Észrevétlen fejlesztés

A puzzle mindenki nagy kedvence, gyakorlatilag már egyfajta univerzális játéknak minősül. Rendszeres használatának köszönhetően ugyanis számos képesség fejleszthető, különösen óvodás és kisiskolás korban. A megfelelő írásmozgás kialakulásához elengedhetetlen a finommotorika, kézügyesség fejlesztése, amely a puzzle-ök révén könnyen segíthető. A kirakós játék továbbá támogatja a térlátás, a síkban való tájékozódás területeit is. Hatással van még a vizuális észlelésre, segíti a figyelem lekötését. A lelki folyamatokat tekintve, az újrapróbálkozás révén támogatja a kitartást, erősíti a kudarc és monotónia tűrést is.

A kicsik kezdhetnek egyszerűbb darabokkal. A 8 darabos, puha szivacs puzzle ideális e célra. Akár még falvédő is készíthető belőle, Jégvarázs mintájával pedig még érdekesebbé tehető a játék.

A nagyobbak már kísérletezhetnek kicsit bonyolultabb kirakóssal is. A 48 darabos mini Jégvarázs puzzle már számukra is alkalmas.

Játsszuk el!

A gyermekével töltött közös pillanatok kifejezetten alkalmasak egy kis szerepjátékra. Ezáltal erősíthetik az egymás között lévő köteléket. A szerepjátéknak köszönhetően fejlődik a gyermek kreativitása, fantáziavilága, kommunikációs és kapcsolatteremtő készsége is, hiszen egyes párbeszédekből kivett mondatokat a való életben is felhasználhat. 

Mi lenne ideálisabb egy ilyesfajta szerepjátékhoz, mint Arendelle varázslatos kastélya. A játék alatt a kislányok újra átélhetik a mese minden pillanatát, de új kalandokat is kitalálhatnak hőseik számára. A gazdag kidolgozású, 78x76 centiméteres kastély szemet gyönyörködtető látvány, ráadásul praktikus, összecsukható jellege miatt könnyű a tárolása is.

Ugye, kíváncsi lett? A Szoti játékboltnál kapható Jégvarázs játékok között több különlegességet is megtekinthet. 

Menjünk a szabadba!

Sokan talán azért nem vásárolnak “kedvenc mesehős” játékot, mert a “benti játék” miatt nem lenne kedvük a lurkóknak a friss levegőn tartózkodni. Természetesen, a játékalkotók erre is gondoltak. A Jégvarázs pop-up játszósátor bent és kint egyaránt felállítható, s egy sajátos világot teremt meg a kicsik számára. Előnye, hogy egyetlen mozdulattal könnyen felállítható, oldalát pedig a mese legnépszerűbb figurái díszítik. Az ajtó nyílás eltakarható, a kellemes szellőzésről a sátor tetején elterülő szúnyoghálós rész gondoskodik. 

Ez nagyon jó bunker gyermekének, kiváltképpen, ha éppen duzzogós kedvében van.