Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Új fapados terminál épül Ferihegyen a bádogváros helyett

Örülhetnek a fapados légitársaságokkal utazók, ugyanis a jelenlegi fémlapokból, utasterelő kordonokból összeeszkábált, egyszerűsített beszállítókapuk helyett komfortosabb körülmények között várakozhatnak a jövőben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Már zajlik Ferihegyen az új fapados­ terminál építése.

A fejleményt a Magyar Nemzet adta hírül, és a napilapnak a Budapest Airport is megerősítette. A beruházás a tervek szerint az év végéig befejeződik, a könnyűszerkezetes épületben a 21. századi igényeknek megfelelő komfort várja az utasokat. A fejlesztés részleteiről a későbbiekben ad tájékoztatást a reptér.

A lap szerint az egyszintes létesítmény a korábban tervezett Ferihegy 2C terminál helyén fog megépülni, az épületszárnyat a jelenlegi B terminálon keresztül érik majd el az utasok. 21. századi igényeknek megfelelő komfort, ülőhelyek, fűtés-hűtés, mosdók és élelmiszervásárlási lehetőség várja az utasokat, akiket autóbuszok visznek majd a repülőgépek közelébe. Mindez nagy előrelépés lesz a bádogterminálhoz képest, ahová azután költöztették a fapadosokat Ferihegy 1-ről, hogy 2012 őszén becsődölt a Malév.

Hasonló tartalmak

Fénytűzoltó, FényHÉV, Fényflotta – Adventi járművek a városban

?>

Az adventi időszakot nemcsak a fényben úszó terek, utak és utcák, hanem a fényekkel felturbózott járművek is fémjelzik.

Budapest

136 éves az első fővárosi villamosvonal – Képgalériával köszöntjük a szülinapost

?>

1887. november 28-án készült el a főváros első villamosvonala, amely a Nyugati pályaudvar és a Király utca között haladt. Képgalériával köszönjük meg a járművek több mint százéves munkáját.

Budapest 150 – Bódis Krisztián kedvenc drónfotóival köszöntötte a fővárost

?>

Egészen különleges szemszögből láthatjuk Budapest impozáns épületeit, tereit, pontjait, újra rácsodálkozva, mennyire nagyszerű hely is a városunk.

Csodás fotókon 2023-as budapesti ősz – Képgaléria

?>

Fotósaink bejárták a várost, hogy elkapják a legjobb pillanatokat.

Neked ajánlott

A