Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / kultúra

szerkesztés

Óriási madár szállt le egy újbudai tűzfalra – a MOME-val együtt lépett újra akcióba a Színes Város Csoport

Szerzők

  • We Love Budapest

2018. 06. 14. 12:50

A hatalmas madárfestménnyel a környezetvédelem fontosságát szeretnék kommunikálni.

Ezúttal egy a MOME-val közös projekt keretében valósult meg a falfestés, a 300 m2-nél valamivel nagyobb alkotás a Bertalan Lajos utca 16. szám alatt található társasház tűzfalára került fel, Zsuffa Zsanna Lídia tervezésében.

Az együttműködés és a közös munka 2017-ben indult, a MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen megvalósuló tűzfaltervezési kurzuson, egy iskolai óra keretében. A cél az volt, hogy 14 tervező-grafika szakos hallgató a környezetvédelem fontosságát helyezze előtérbe a készített tervekkel, majd egy szavazás során döntöttek a nagy méretű kócsagot ábrázoló falfestmény mellett.

"A városban élőkkel való vizuális kapcsolatteremtés eszköze is a kültéri falfestés, mivel a méreténél és a láthatóságánál fogva olyan erővel szólítja meg a városlakókat, ami rendkívülivé teszi ezt a kommunikációs formát" – emelte ki Vargha Balázs, a MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem grafika tanszékének vezetője.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=58&v=S97A18IspY4

Flór Péter, a Színes Város főtitkára pedig nem rejtette véka alá, hogy örülnének, ha a jövőben hosszú távú munka alakulhatna majd ki az az egyetemmel.

Újbudán nem ez az első és utolsó tűzfalfestmény, hiszen jelenleg is zajlanak az egyeztetések a Színes Város csapatával egy Gazdagrétre tervezett alkotásról.

Hasonló tartalmak

Admin mode