Közösség, műhely, kávé: erre a három, egymáshoz szorosan kapcsolódó pillérre alapul a Népsziget legújabb helye, ami egy „kétkezi munkával épített kis indusztriális frigyláda”. A Zsilip utcai gyártelepen három ember egy olyan közösségi teret hozott létre, amely mindenkit vár, akinek fontos a motorozás, a kétkezi munka vagy csak a városi hajtásból kiszakadva, jó társaságban inna egy erős feketét. Érdemes átgurulni a Római-partról, ha valami tényleg eredetire vágynánk.

A Zsilip utcai buszmegállótól egy rövid, vadregényes séta után meg is érkezünk a kilences számhoz, ahol rögtön az alapítók egyikébe, Trellay Leventébe botlunk. Rejtély számunkra, hogy fér bele neki a TELEP, a Konyha és a Budapest Bagel ügyeinek intézése mellett a falmászás, a túrabiciklizés és a motorozás is.

Utóbbi szenvedélye hozta össze Izrael Norberttel és Jeli Attilával, a másik két alapítóval is, akikkel közösen döntöttek úgy, hogy egy hiánypótló projektbe kezdenek: egy olyan bázisba, ahol nemcsak összegyűlhetnek az Iron & Wind által szervezett gurulásokon és kiállításokon részt vevő emberek, de bütykölhetik is a kétkerekűket (Attila és Norbert az Atno Forge-dzsal évek óta hasonlóban „utazik”) és ami nem mellesleg teret biztosít mindenkinek, aki alkotni szeretne, de nincs meg a műhelye hozzá.

A helyszínül szolgáló öntödét valószínűsíthetően az 1919-es években történt ipari fejlesztések során építették és még ugyanabban az évben megkapta végleges funkcióját is. A köznyelvben csak újpesti hajógyárként emlegetett üzem a Pesti és Fiumei Hajógyár Váci úti telephelye volt, a szóban forgó helyszínen például a hajók működéséhez szükséges alkatrészeket gyártottak.

Bár a gyártelep még a 70-es években is virágzott, az utóbbi években már egyre inkább elnéptelenedett, olyannyira, hogy mikor rátaláltak a helyre, több méter magasan állt benne a szemét, nem volt se áram, se fűtés, se galéria, se padló – mindent maguknak kellett fel- és beépíteni. Ez a fajta csináld-magad attitűd áthatja az egész területet, feltüzeli az alkotói energiákat.

Ottjártunkkor ennek szellemében Levente hangsúlyozta, hogy nem arról van szó, hogy valaki elhozhatja hozzájuk az ötletét, amit aztán ők megvalósítanak, hanem megállapodás után rendelkezésére bocsájtják a teret és az eszközöket, valamint persze szívesen adnak tanácsokat is. Illetve lesznek szerelőállások, ahol mindenki maga alakítgathatja a saját motorját. Emellett tervben van, hogy nyáron egy úgynevezett scrambler schoolt, azaz olyan motoros iskolát indítanak, ami arra helyezi a hangsúlyt, hogy a nyeregbe ülők mindenféle terepen és időjárási viszonyok között biztos kézzel tudjanak vezetni. Emellett a biciklisekről sem feledkeznek meg, ahogy a motorolaj mellett a másik fekete üzemanyagnak, a kávénak is kiemelt szerep jut.

Utóbbi a My Little Melbourne-höz köthető Racer Beans mikropörkölőjéből érkezik és hozza a Madách téri egységektől megszokott minőséget és ízvilágot. Ahogy az a névből is sejthető, Balázsi Péteréknek is régi szenvedélye a motorozás, így a találkozás és a közös projekt lényegében elkerülhetetlen volt. Az Öntöde mondhatni egyfajta megtestesülése a sport közösségépítő erejének, valamint az alkotás iránti szenvedélynek és egy „analógabb” életvitelnek.

Jellegéből adódóan a helynek egyelőre nincs fix nyitvatartása; a szimpla érdeklődők csak a nyílt napokon látogathatják. Legközelebb május 11-12-én lesz ilyen, amikor megismerkedhetünk az Mv Augusta legújabb dizájnmotorjaival, illetve a BeyondTheStandard csapattal, május 18-án pedig megrendezik az első Speedzone Clubot, valamint részt vesznek majd a Dunapest fesztiválon is.