Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Költözhet a buszvégállomás, parkosíthatják a Batthyány teret

Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere az InfoRádióban fejtette ki a fejlesztés ötletét. A Batthyány téri buszvégállomás nem éppen a térre illeszkedik, ezért nagy valószínűséggel parkot létesítenek helyette.

Bizonyára sokak örülnek a hírnek: a tervek már jóváhagyási szakasznál vannak, így minden bizonnyal a Batthyány téren található buszvégállomást átszervezik, s csupán buszáthaladás lesz a Duna felőli oldalon.

A polgármester szerint méltatlan, hogy egy történelmi jelentőségű, építészetileg is fontos emlékekkel körbevett téren pöfékelő, várakozó autóbuszokat találunk, ezért egy, a helyszínhez illeszkedő, modern, mégis hagyományokra építő parkot terveznek. Nemcsak magának a térnek lenne más funkciója, de így a Parlamentre is egészen más kilátás nyílna. Padokon pihenve, zöld környezetben, kozmopolitábban.

Hasonló tartalmak

Átadták Budapest 2023-as Építészeti Nívódíját

?>

Budapest Építészeti Nívódíját azok a munkák kapják, melyek hozzájárulnak egy élhető(bb) város létrehozásához. Mutatjuk az idei nyerteseket.

Budapest

A mélység, ami elnyelt tankokat és téglagyárat is – A Feneketlen-tó története

?>

Ha rendeznénk egy „fenyegető elnevezésű budapesti helyek” versenyt, a Feneketlen-tó biztosan dobogós lenne. Na de miért kapta a 4-5 méter mély tó ezt a furcsa nevet?

Egy kis időre igazi tél lett – Képeken a november végi havazás pillanatai

?>

Pár órán át kitartott a sűrű hóesés romantikája, ami mára emlék lett csupán. Képeinkkel felidézzük a manapság ritkaságszámba menő pillanatot.

Egészen különleges helyen lesz az ország legnagyobb karácsonyfája

?>

December 3-tól ismét zöldbe borulnak a Megyeri híd pilonjai, így immár harmadjára lesz ez az ország legnagyobb karácsonyfája.

Neked ajánlott

A