A közel 1400 pályaműből kiválasztott 12 díjazott és illusztrált történet egyikét újságírónk, Bartha Dorka írta.

Idén ötödik alkalommal írták ki a pályázatot a 100 szóban Budapest történeteinek megírására, az egyetlen kikötés az volt csupán, hogy mindenki egy olyan kis írást küldjön be a szervezőknek, amely mindössze 100 szóból áll, és így alkot egy kerek egész történetet, amelynek a fővároshoz is köze van. Lehetett ez személyes történet is, vagy akár kitalált sztori.

A legjobb műveket díjazták, és a pályázat legjobb 12+1 történetéből (a +1 a 18 év alatti kategória győztesére utal) és illusztrációiból nyílt kiállítás a Szabó Ervin Könyvtárban. Egyes írásokat meg is zenésítik, ebben az évben pedig az írások a Sztalker Csoport által kitalált POKET zsebkönyvben kapnak helyet.

Szuper történetek kerültek idén is ki a könyvtár aulájába, ez évben viszonylag sok írás szólt a nagyszüleink koráról, az idősekről és a város múltjáról. A nyertes Varga Júlia "Formanyomtatvány" című írása lett, amely a mai bérházakban való együttélés nehézségeiről szól, ezt meg is zenésítették.

A zsűri: Both Gabi, Kemény Zsófi, Nagy Dániel Viktor és Térey János volt. Idén közel 1400 szerző műve került a zsűri tagjai elé, újságírónk, Bartha Dorka írása pedig bekerült a legjobb 12 írás közé, melyeket illusztráltak is.

Dorka az "Egy tér visszahódítása" címmel írt egy történetet, amely a Rákóczi tér átalakulásáról szól, amiről a We Love Budapest nemrégiben egy kisfilmet is készített.