A nemrég indult, magyar fejlesztésű, Parkl nevű alkalmazás a légszennyezés ellen is szeretné felvenni a harcot.

Ráadásul a piacon való megjelenést egy olyan kampány követi, amely felhívja az autósok figyelmét a légszennyezettségre: az akciót a tavalyi év legszennyezettebb időszakára időzítették. Aki letölti az alkalmazást, január 25-én és 26-án ingyen parkolhat a megadott helyszíneken.

A Parkl nevű app elsődleges célja, hogy a belvárosi épületek kihasználatlan parkolóhelyeit elérhetővé tegye az autósok számára, ami kevesebb kipufogógázt és egyszerűbb parkolást eredményez. A fejlesztők kutatásai alapján a belvárosban az autós forgalom közel 30%-a keres parkolóhelyet, az app használatával akár órákat is spórolhatunk naponta.

Így olyan szállodák, társasházak és irodaházak garázsaiba is beállhatunk, amelyeket egyébként nem használhatnánk. Az app készpénzmentes, biztos helyet kínál és végigköveti a teljes parkolási folyamatot: beépített térképen mutatja meg az elérhető helyeket a szállodák és parkolóházak garázsaiban, felnyitja a sorompót, és a parkolás befejeztével ezen keresztül történik a percdíjas fizetés is.

A két ingyenes nap után a Parkl húsz belvárosi parkolóhelyszínén lehet majd 250 Ft-os áron parkolni február közepéig. Az alkalmazás letölthető itt és itt.

Részletek itt.