Beköszöntött az ősz, a hűvösebb idő ellenére viszont programból biztosan nem lett kevesebb a fővárosban – ismét kiválogattuk közülük a legjobbakat. Ajánlunk vegán és húsos brunch-okat, sör- és zenei fesztiválokat, visszatérő világsztárok koncertjeit, színházi darabokat, premier előtti vetítéseket és még sok mást.

  • Koncert
Necrot, Ghostchant, Decultivate, Östra Torn/ szeptember 11., Dürer Kert

A nyolcvanas-kilencvenes évek fordulójának, egyben az Earache Records első aranykorának idejét eleveníti fel a Necrot, amikor a death metal már a legmocskosabb hangzás volt a világon, de még nem ágazott tovább alműfajokká; tavalyi debütálásuk, a Blood Offerings igazi műfajtörténeti áttekintést, a műfaj rajongóinak a megjelenés pedig kötelező!

Irie Maffia - Black & White/ szeptember 13., Budapest Park

A zenekar és közönsége híres az elfogadásról és a sztereotípiák megcáfolásáról – ezúttal pedig előbbi mind látványban, mind a műsor összetételében arra hívja majd fel a figyelmet, hogy egyáltalán nem az számít, kinek milyen a bőrszíne. Ebben pedig különböző nemzetiségű közreműködők lesznek segítségükre, a jó hangulat megteremtésében pedig a már ismert és szeretett slágerek.

Papaver Cousins - Bad Writing lemezbemutató/ szeptember 14., A38 Hajó

A 2017-es Lack of Lightness szakmai sikereit követően a Papaver Cousins második nagylemeze a Bad Writing már egy szélesebb közönséghez szól: az eddig jellemző visszafogott hangszerelést felváltja a zenekari felállás és hangzás, amely amellett, hogy jobban kibontja a szerzőpáros szándékait ugyanakkor megtartja a rá jellemző intimitást.

Mobb Deep/ szeptember 14., Dürer Kert

A szűk három évtizede aktív hiphop-alapzenekar még élő fele, Havok ezúttal is Big Noyd társaságában tér vissza, hogy tisztelegjen egykori társa, Prodigy előtt és persze hogy megmozgassa a bólogatóizmokat! A hazai oldalról a Kriminal Beatses DJ Kool Kasko, valamint az Akkezdet Phiais Saiid és DJ Frequent párosa felel majd a hangulatért.

Voivod, Maggot Heart/ szeptember 15., Dürer Kert

A hardcore-ból, a poszt-punkból és a klasszikus progrockból egyaránt merítő, sci-fi tematikájú, technikás és kifacsart riffjei, sebessége és sajátos megszólalása miatt a metál egyik legnagyobb hatású zenekaraként jegyzett Voivod – akik nélkül a Tool, az Opeth vagy a Dream Theater sem szólna úgy, ahogy – fennállásának 35. évfordulóját egy jubileumi turnéval ünnepli, ami Magyarországot is érinti.

Sons Of Apollo, Kip Winger/ szeptember 17., Barba Negra Track

Ha egy zenekar alapítói között olyanokat találunk, mint a progresszív rock-legenda Dream Theater egykori dobosa, Mike Portnoy vagy az Alice Cooperrel és Billy Idollal is turnéző billentyűs, Derek Sherinian, az már önmagában garancia a minőségre. Ha pedig hozzájuk még olyanok csatlakoznak, mint a Guns N’ Roses soraiban is megfordult Ron “Bumblefoot” Thal vagy a Journey-ból és az Yngwie Malmsteen’s Rising Forceból ismerős Jeff Scott Soto, akkor annak a bandának az első hazai fellépése minimum kihagyhatatlan.

Margaret Island - III lemezbemutató, Antonia Vai/ szeptember 21., Budapest Park

A 2016-os Bakancslista után már itt is az új Margaret Island-lemez, amely ismét bővelkedik a rájuk jellemző akusztikus, folkos popslágerekben - amelyeket itt lehet majd együtt énekelni a zenekarral. Előtte pedig a svéd-magyar bohém souldíva, Antonia Vai és együttese játszik majd.

Warsaw Village Band/ szeptember 21., Müpa

Lengyelország vitathatatlanul legjobb world music zenekara, a szláv népzenét modern nagyvárosi stílusokkal ötvöző Warsaw Village Band szinte már hazajár Magyarországra, nem véletlenül: egyedülálló innovativitásuk, autentikusságuk és dubos elektronikával vagy hiphoppal kevert archaikus népzenéjük mindig lenyűgözi a közönséget. Valószínűleg most sem lesz másképp.

Maarja Nuut + HH/ szeptember 23., Müpa

Az észt hegedűs-énekest hasonlították már Laurie Andersonhoz és Iva Bittovához is, de talán Simon Le Bon, a Duran Duran énekese járt a legközelebb az igazsághoz, mikor azt mondta: "amikor az angyalok énekelnek, az hangozhat így". Maarja Nut koncertjein pedig a hagyomány összefonódik a korszerűséggel, a zene pedig a történetmeséléssel és a tánccal. Nem csak a világzenei rajongóinak nyújt majd felejthetetlen élményt a fellépése.

King Dude, Kaelan Mikla/ szeptember 24., A38 Hajó

Maga az okkult Nick Cave, a megborult blues rock egyik legegyedibb énekes-dalszerzője tér vissza a Dunára, hogy bemutassa hetedik, Music To Make War To című lemezét egy izlandi darkwave-lánytrió társaságában.

Graveyard, Bombus/ szeptember 26., A38 Hajó

Először lép fel Magyarországon az ezredforduló utáni skandináv vintage rock hullám egyik legnagyobb sikerzenekara, a bluesban és a 70-es évek pszichedeliájában kiteljesedő Graveyard! A kvartett ráadásul legújabb, Peace című lemezével érkezik majd a hajóra, de valószínűleg a már jól ismert számokról sem feledkeznek majd el.

Dub FX/ szeptember 29., Barba Negra Music Club

Az ausztrál származású Benjamin Stanford magyarországi koncertjeinek számát lassan összesíteni sem lehet, azonban idén csak egyet ad, a bekezdés témáját adót. Így ha szereted az utcazenészből világsztárságig kapaszkodó, a beatboxolást loopokkal, hiphop, reggae és drum 'n' bass ritmusokkal ötvöző előadót, itt az egyetlen 2018-as itthoni esélyed, hogy élőben láthasd őt!

  • Parti
Kornél Kovács, Matt Karmil/ szeptember 15., Akvárium Klub

Kornél Kovács – joggal – az egyik legfelkapottabb DJ-producer per pillanat, akinek specialitása a fülledt, táncolásra és merengésre egyaránt alkalmas sokszínű house. Ráadásul ezúttal egyik kedvenc lemezlovasát, a szintén a Studio Barnhaushoz tartozó Matt Karmilt hozza magával; külön-külön is játszanak majd egy szettet, de érdemes egy felejthetetlen freestyle back-to-back jamre is készülni.

Danger/ szeptember 15., A38 Hajó

A French touch és a synthwave évek óta szárnyaló nagyágyúja, Danger visszatér Budapestre, hogy egy estére megint Chiba City-vé változtassa Budapestet. A több mint tíz éve alkotó Franck Rivoire ráadásul tavaly jelentette meg első, 太鼓 című lemezét, amelyről valószínűleg több tétel is felcsendül majd a fellépésén.

CityMatiné S07E08 - Szezonzári budai kutyavásár/ Budai Vár

Idén már csak egy alkalommal hódolhatunk a CityMatiné-féle szabadtéri hedonizmusnak és a Captain Knuckles-Monolit-Sobek triumvirátus által játszott bacháliahouse-nak és endorfintechnónak, szóval most fokozottan igaz a mondás: ha lemaradsz, akkor kimaradsz.

Lewis Fautzi, Tijana T/ szeptember 14., TEREM Budapest

A Pole Group alapembere, Oscar Mulero leghűségesebb tanítványa, Portugália egyik legkurrensebb exportcikke és a belgrádi klubszcéna prominens figurája, akinek mixtechnikájáról ódákat zengenek egy este? Erre mondják azt, hogy erősen ajánlott.

Moonwalk/ szeptember 15., Kiscelli Múzeum

Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen mikor egy kastélymúzeum belső terében találkozik a múlt építészeti struktúrája, a 21. század technókultúrája és zenei motívumai, valamint a Stil Vor Talent ritmusai, itt a lehetőség. Julian Marcell exkluzív két órás szettje mellett a Moonwalk underground ütemei gondoskodnak majd arról, hogy még hajnalban se akarj hazamenni.

Codex Empire / szeptember 21.,LÄRM

A több mint huszonöt éves pályafutása alatt Mahk Rumbae tagja volt a Konstruktivist nevű indusztriális csapatnak, jelentetett meg zenéket SNTS Sacred Court kiadójánál és szettjei ennyi idő után is napjaink egyik legfrissebb hangzását hozzák. Igazi csemegére érdemes számítani tehát, ami előrevetíti, mire számíthatunk majd a Technokunsttól az elkövetkezendő bő fél évben.

Cruisin Season Closing/ szeptember 22., Szilágyi Dezső tér

Aki egyszer átélte már, tudja, mennyire feledhetetlen élmény egy mozgó hajó tetején, hidak alatt, Budapest legszebb épületei között átúszva bulizni egy ismert DJ mixére, több száz emberrel együtt. Ha viszont te nem tartozol közéjük, idén most utoljára pótolhatsz, de ne aggódj - Yvel & Tristan, James Grow, Marco Grandi és Peter Makto nem valószínű, hogy pont a szezonzáróra fog leereszteni, sőt!

Bwana / szeptember 22., LÄRM

A Designer Drums az őszi szezont a kanadai DJ-producer Nathan Micay-jal kezdi, aki a posztdubstepből elindulva vált napjaink egyik legizgalmasabb elektronikus zenei alakjává. Legyen szó az Akira hangmintáiból építkező konceptlemezről, vinly only edit-sorozatáról, a Schvitzről vagy folyamatosan érkező táncparkett-bombáiról, elég okunk van feltételezni, hogy szettje tele lesz váratlan húzásokkal és izgalmas váltásokkal.

E-Sagggila / szeptember 28., LÄRM

Digitális sámánizmus és a rave kultúra találkozása. Technó pogánykodás baráti körben, főszerepben az iraki születésű, de kanadai székhelyű Rita Mikahellel, akinek brutális erejű élő szettjei ötvözik az indusztriál, a technó és a noise legsúlyosabb elemeit, levegővételnyi lazítást sem hagyva.

Joris Voorn/ szeptember 28., Akvárium Klub

A holland technó-house színtér egyik legnagyobb alakja, a Rejected és a Green kiadók alapítója, a Tomorrowland nagyszínpadának egyik visszatérő vendége, akit Ibizától Berlinig mindig szívesen fogadnak a klubok végre visszatér Budapestre, hogy egy slágerhalmozós szettel forrósítsa fel az őszt.

Merino / szeptember 29., LÄRM

Tom Select, a Girls & Mathematics, a Tanz Global, a Cinema Bizarre és meg sok másik partisorozat ambasszadorja ezúttal a medellíni technószcéna alapemberét látja vendégül. Merino egyszerre levegős, de bilincsként a parkettre szögező szettjei már a Boiler Roomban is tágra zárt szemeket és levegőbe hajított karokat eredményeztek, ezen a szeptemberi szombaton pedig végre nálunk indít el örvényeket a sötétben.

  • Fesztivál
Humen Fesztivál 2018/ szeptember 12-16., Budapest-szerte

A Humen idén elérkezettnek látta az időt, hogy a megszokott őszi LMBQT filmhete mellett más művészeti ágak felé is nyisson – így most már egy összművészeti és izgalmas eseménysorozat várja a nézőket: a fesztivál időszaka alatt filmes, színházi, kortárs tánc előadásokon, valamint kerekasztal-beszélgetéseken is részt vehet a nagyközönség.

Telekom Electronic Beats Festival Budapest 2018/ szeptember 13-15., Várkert Bazár

Idén három napra Berghainná változik a Várkert Bazár; de a berlini technótemplom rezidense, Ben Klock mellett az Innervisions kiadó alapítói, Ame és Dixon, valamint a Loco Dice-féle Desolat kötelékébe tartozó tINI és és a spanyol Isabella is a pult mögé áll majd. De a lemezlovas- és szelektorkultúra ünneplése mellett lesznek még filmvetítések, hajós bulik, friss gondolkodású hazai dizájnereket felvonultató lifestyle market és egy különleges helyszínre telepített zenei program is.

Kapuzárási Piknik Fesztivál/ szeptember 27-30., Budapest Park

Talán a nyártól is könyebb koncerteken tombolva búcsúzkodni, legalábbis a Budapest Parknál így gondolják: az idei utolsó három napukon olyanok állnak majd Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyének színpadjára, mint az elektronikus zenét hiphoppal és rockkal keverő Brains, a mindig megbízható Punnany Massif és az impozáns vendégsereggel (Majka, Wolfie, Siska Finuccsi) érkező Ganxsta Zolee És A Kartel, akik Big Daddy Laca ötvenedik születésnapját is itt ünneplik majd.

14. Újbuda Jazz Fesztivál/ szeptember 27-30., A38 Hajó, MU Színház

Magyarország egyik legrangosabb jazzfesztiválja idén is hoz mindent a súlyos avantgárdtól a hagyományos szvingig, egyedi és különleges együttműködésektől fiatal pályakezdőkig, határsértő kísérletezőktől nagy nevű klasszikusokig. Fellépőkre fordítva pedig ez azt jelenti, hogy érkezik többek közt a Jazzanova, a Kéknyúl, az Ignite és a Shaibo is!

Ráday Korzó 2018/ szeptember 28-29., Belső-Ferencváros

Belső-Ferencváros helyi kezdeményezésű utcafesztiválja két napra megnyitja a kulturális, kulináris és művészeti helyszíneit, kisboltjait, műhelyeit, valamint gyönyörű míves kapuit a titkos kertekkel – csak épp a felsoroltak kicsit másképp mutatják majd meg magukat, mint ahogy az megszokott.

UH Fest/ szeptember 30 - október 7., Budapest-szerte

Szeptember utolsó és október első napjaiban újból a szokatlan megközelítések és underground színterek állnak majd Budapest zenei életének középpontjában – azaz idén is lesz UH Fest, a főváros több helyszínén. Magyarország egyik legeredetibb, legkísérletezőbb fesztiválja több mint harminc fellépővel várja az érdeklődőket: az olyan alulreprezentált és unkonvencionális előadók, mint Carla del Forno, Karen Gwyer, Container vagy a Circle mellett most sem maradnak el a hanginstallációk és a nyitott beszélgetések.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=BIJog7jCOM8

  • Gasztronómia
Community Grill/ szeptember 13-14-16-20-21-22-23-27-28., Impostor - Mistress

Ha kicsi a teraszod egy baráti grillezéshez, vagy csak lusta vagy beizzítani, szeptemberben még van megoldás: használd az Impostorét! Faszenes és gázos verzió is tudnak biztosítani, be is gyújtják nektek, ráadásul még a hűtőiket, eszközeiket is használhatjátok. Zéró kifogás, maximális közösségi élmény.

Édes Napok Csokoládé- és Édességünnep 2018/ szeptember 14-16., Szent István tér

Európa egyik legnagyobb édesség-tematikájú rendezvényén amellett, hogy minőségi cukrásztermékeket kóstolhatsz a nagyobb édességgyártók mellett közel húsz cukrászda jóvoltából, jazz és klasszikus zenei koncerteken is részt vehetsz, a kulináris és zenei élvezetek jegyében.

Big Green Egg Flavour Fair 2018/ szeptember 16., Pál-völgyi-barlang

Az elképzelt ideális otthoni kerti parti – kicsit másként. Kicsit nagyobb annál, kicsit mindenki házigazda, de a családias hangulat és a légkör ugyanaz. A Flavour Fair a kerti sütögetés, a barátok, a faszén illata, a BBQ, a grillezés és a közös szenvedély, a gasztronómia ünnepe.

IV. Kraft Sörfesztivál/ szeptember 14-16., Főzdepark

A Főzdepark és Beer Week In Budapest ismét megrendezi a Kraft Sörfesztivált, külföldi és hazai főzdékkel, food truckokkal, koncertekkel és ingyenes belépéssel, kötelező pohár nélkül. Csapra verik majd többek közt a MONYO, a Mad Scientist, a Balkezes, a Horizont vagy a RothBeer legjobb főzeteit, de lesznek alkoholmentes opciók is, mindezt ráadásul szabadtéren – van jobb módja annak, hogy kiélvezzük az indiánnyarat? Szerintünk nem igazán.

Utolsó Corvin Sörfesztivál/ szeptember 19-23., Corvin sétány

Idén utoljára lehet sörözni a Corvin sétányon – jövőre a hamarosan nyitó új üzletek miatt már nem rendezheti meg a Serfőző a fesztivált. Így ha szívedhez nőtt a családias, élhető, különlegességeket is felvonultató rendezvény, semmiképp se hagyd ki ezt a lehetőséget!

The Last Breakfast Club/ szeptember 22., Impostor - Mistress

A reggeli amúgy is a nap legjobb része, hát még akkor, ha a The Café Club Budapest gondoskodik a kávéról, az Impostor séfje, Jáki Tamás pedig a különböző fogásokról. Sajnos ez a felállás utoljára valósul majd meg így, de pont ezért sem érdemes kihagyni – meg a sajtos-baconös toastért (és társaiért) sem.

Vegán Brunch/ szeptember 29., Vegan Garden

A NoraSpiration oldal szerzője és a Béke a tányéron bloggere együtt raktak össze egy olyan brunch menüt, ami után garantáltan senki sem marad éhes: gabonakolbászos-sajtos pizzatekercs, vegán sajtos toast bazsalikomos pestoval, tofu rántotta, nyers vegán karamellás szelet - ez csak pár opció a sok közül, amelyekkel indíthatod majd a napod.

A kávé napja/ szeptember 30., Akvárium Klub

Ha szeretnél még többet megtudni a kávék világáról, korlátlanul kóstolgatni, előadásokat, baristabemutatókat nézni vagy csak bevásárolni otthonra, most itt a lehetőség! Lesznek külföldi pörkölő vendégelőadók, kávémarketing workshop, barista jam session, szakmai kerekasztal és még sok más – ráadásul attól sem kell tartanod, hogy nem bírod majd koffeinnel a sok programot.

  • Film
HENRI - a dokumentumfilm/ szeptember 13., Toldi mozi

Az Indexes Szőke Barna és Szilli Tamás egy egész estés dokumentumfilmet forgatott Henri Gonzóról, a Fran Palermo frontemberéről – mely nemcsak a kulisszák mögé enged betekintést, de egy kivételes sorsú, sokszor fura figurának vélt multiinstrumentalista tehetséget és az ő alkotási folyamatát mutatja be. Vajon miért sikeres a zenekar itthon? A dalok miatt? Az energiájuk miatt? Vagy a frontember, Henri karizmája és színpadi jelenléte az, ami vonzza az embereket?

https://vimeo.com/285954853

Mötley Crüe: The End/ szeptember 14., Corvin Mozi

A glam metál alapzenekar Mötley Crüe 2015 szilveszterén adta az utolsó koncertjét a Los Angeles-i Staples Centerben, amit teljes egészében rögzítettek is. Ez adja a The End gerincét, emelett exkluzív interjúk, a turné utolsó hetében készült felvételek és színfalak mögötti pillanatok segítenek visszaidézni a Final Tour legjobb pillanatait, többek közt Tommy Lee "Cruecifly" dob-hullámvasútját és Nikki Sixx szó szerint tüzes basszusfutamait.

III. Ars Sacra Filmfesztivál / szeptember 16-23., Tabán Artmozi

Az Ars Sacra filmfesztiválra beérkezett és díjazott művek nagy része művészi színvonalon szól a hit erejéről, emberi sorsokról, az élet nehézségeiről és örömeiről, az emberi lét sokszínűségéről, az örök értékekről. Egyes alkotások pedig a magyarság történelmét, kultúráját, kiemelkedő személyiségeit, a határon túli magyarság sorsát mutatják be megrendítő erővel.

5X5 Filmfesztivál/ szeptember 26., Puskin mozi

A Puskin öt termében öt-öt film szerepel a programban: játékfilmek, egy Hieronymus Bosch művészetét bemutató ismeretterjesztő alkotás, a magyar klasszikus drámai költemény, Az ember tragédiája feldolgozása, klasszikusok, mint a Casablanca vagy a Moszkva tér és még sok más különlegesség. Érdemes szemezgetni közöttük.

Egy nap - premier előtti vetítés/ szeptember 19-25., Puskin mozi

Szilágyi Zsófia első filmje hiánypótló alkotás, legfőképp zseniálisan egyszerű alapötlete miatt: egy háromgyermekes anya (Szamosi Zsófia) egy napját mutatja be, ahogy miközben párkapcsolati drámája nem hagyja nyugodni, próbál mindent kézben tartani, minden feladatot megoldani. A cannes-i premier kapcsán a kritikusok főleg azt emelték ki, hogy Szilágyi magabiztosan, ízléssel és arányérzékkel nyúl választott témájához, ettől pedig végig megmarad átélhetőnek, életszagúnak.

  • Színház
Molnár Ferenc: Egy, kettő, három/ szeptember 12., Átrium Film-Színház

Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – jónevű amerikai milliomosházaspár egyetlen gyermeke – vészhelyzetet jelent be: férjhez ment. Ami még rosszabb: a szülők megtudták, és útban vannak ide. Ami ennél is rosszabb: a férj egyáltalán nem gazdag. Sőt. Sőt. Sőt! De ami a legrosszabb: már a gyerek is úton van. Norrisonnak egyetlen órája van, hogy kifordítsa a sarkából a világot. Persze ennek ára van. Magas ára. De egy bank gépezete talán elég hozzá…

Lehet rá nem gondolni/ szeptember 14., Ludwig Múzeum

Hogyan lehet feldolgozni egy szakítást a kimondott szavakon, és hogyan lehet a mozgáson keresztül? Segítségül lehet-e hívni a felejtéshez a hátramaradt tárgyakat? Mi kell ahhoz, hogy újrateremtsük az elveszett egyensúlyt? A Demeter Helga és Szabó Márton István által rendezett előadás a költészet, a képzőművészet és a színház fúziójára vállalkozik: a kortárs szövegekből összeálló monodráma Erwin Wurm Egyperces szobrait, mint a hétköznapok groteszk egyensúlypontjait alkotja újra a fizikai színház eszközeivel.

Tünet Együttes: Sóvirág - avagy a létezés eufóriája/ szeptember 15., Vígszinház

Éva szenvedélyes öröm-kereső, Emese folyton mindenkit meg akar váltani. Éva nem szokott búcsúzkodni, Emese szeret hazajönni. Közös anyanyelvük a tánc. Éva az utolsó tanúk egyike. Gondosan megőrzött fiatalkori ruháit mintha csak Emesére szabták volna. Emese magas, Éva még mindig magasnak hiszi magát. Hasonlítanak. Az előadás tétje és fő kérdése az, hogy van-e átjárás e két világ között, átadható-e a tapasztalat, vagy épp fordítva: meg lehet-e érteni egy mai fiatal problémáit egy olyan súlyú élettel a hátunk mögött, mint amilyen Évának jutott? Lehetséges-e kettejük Nagy Közös Tánca?

Színházak Éjszakája/ szeptember 22., Budapest-szerte

Idén szeptember 22-én rendezik meg a Színházak Éjszakáját, amihez harminckét színház – többek közt a Trafó, az Átrium Film-Színház, a Katona József Színház és a Vígszínház – csatlakozott; így közel kétszáz program várja majd az érdeklődőket. Természetesen az ezévi kínálat is színes és pörgős lesz, egyedi és kreatív ötletekkel rukkoltak elő az intézmények: lesznek nyílt próbák, kulisszajárások, színházi városséták, közönségtalálkozók, interaktív élmények, zene tánc…

Hodworks: Szólók/ szeptember 25., MU Színház

Három előadó szóló jelenetei követik egymást a nézők által körbevett térben. A szólók önálló egységek, de egymás után fűzve őket érzelmi-érzéki láncreakciót kapunk. Mindegyik egy-egy kapcsolódás-ajánlat, megközelítés-verzió, műfaj-variáció. Hogy melyik mit árul el magából, a néző felelőssége is. Éppúgy, mint amikor időt szánunk arra, hogy megismerjünk valakit – megnő a kötődés lehetősége. Soknemű anyag, győzhetetlen közlésvágy, háztartási tragédiák, transzcendens dübörgés, alakváltó lények.

https://vimeo.com/209732628

Gravity & Other Myths: Backbone/ szeptember 27-29., Trafó

Mennyi erő van az ember hátgerincében? Mennyi lelki, mennyi fizikai, mennyi egyéni és mennyi kollektív? És mennyire bízhatunk a bajtársunkéban? Fürgeség és állóképesség, akció és reakció pompás folytonossága. Az intenzitásától majdnem elkezdünk büszkék lenni arra, hogy emberek vagyunk. A 2009-ben alakult adelaide-i társulat profilja az akrobatika, munkájukkal nagy elismertséget és számos díjat nyertek el Ausztrália-szerte.