Augusztus utolsó teljes értékű hétvégéjén sem szűkölködünk majd a programokban: sör- és sóletfesztivál, őstermelői és dizájnpiac, dunai táncok és koncertfilmek is lesznek az elkövetkezendő pár napban.

  • Csütörtök
Csavaros fagyi természetes alapanyagokból, gombócos főzött fagylalt valódi ízekkel, jégkása szintén gyümölcsből és francia desszertek gyönyörű kivitelezésben. Ez eleve egy nyerő kombináció, hát még, ha kicsit mélyebbre megyünk a Fazekas Fagylaltozó kapcsán. Egy jó barátunk szólt, hogy épp minden idők legjobb málnáját és pisztáciáját kanalazza a Csömöri úton, úgyhogy nem voltunk restek, és mi is elmentünk a fagyizóba. Nagyon jól tettük.

Blahalouisiana, The Biebers/ Budapest Park

Az egyik legjobb kortárs magyar popzenekar, akik már bőven fel tudnak tölteni egy koncertprogramot sokszínű, derűsen melankolikus slágerekkel egy funkos-diszkós-popos bandával együtt rázza majd fel a fővárost.

Sörfesztivál/ Budai Vár

Több mint 250-féle sörkülönlegesség, gasztronómiai élmények, zenei programok, mindez egy történelmi helyszínen, panorámával? Ráadásul négy napon át? Erre koccintsunk!

Mongooz And The Magnet / PONTOON

rhythm & blues és a blues rock határán egyensúlyozó, a műfajokat szétesős funkkal és érzelgős soullal árnyaló trió minden fellépésén belopja magát a közönség szívébe és valószínűleg most sem lesz másképp.

Guitar Madness/ Barba Negra Track

Hallottad már ugyanazt a rock-klasszikust három különböző gitárszólóval? Na és egy dalon belül? Ezen az estén erre – és még sok más extrémebb dologra is – lesz példa!

Bars And Melody, Johnny OrlandoAkvárium Klub

Britain's Got Talent felfedezettjei, akik még a zsűri legszőrösszívűbb tagját, Simon Cowellt is levették a lábukról visszatérnek Budapestre, két másik tinisztárral karöltve.

Siketfajd, OHM MAIDVaLyo Kikötő

Megállíthatatlan energiák, egyszerre szomorú hangulat és abszurd, vicces performanszok, kitartott, túlzó dalstruktúrák, pszichedelikus lebegtetések és még sok más.

Az áruló/ Budapest Rooftop Cinema

Maurice, akit egy ékszerrablás miatt elítéltek, most szabadult ki a börtönből és máris újabb rablásra készül. Silen, a barátja - aki mellesleg a rendőrséggel is jó kapcsolatban van -, tudni akar minden lépéséről. A rablás meghiúsul, meghal két ember és Maurice is megsebesül és ismét a rendőrség látókörébe kerül. Ki akarja deríteni, hogy vajon ki köpött a zsaruknak? Therese, a barátnője, Silen, vagy valaki más...

Disko Oriente/ PONTOON

Adis Abbé , Kristóf Kelemen és Vedat Akbag ismét kiugrasztják a globalista zenedobozból a párduc house-t, hogy egy este erejéig megint a grúvikus nyerskeleten érezhessük magunkat.

Palmhuset & Fosilles De L'AtlasLÄRM

Dinamikus, dobfókuszú tánczenék befogadása és életigenlő emlékképek előhívása az Akácfa utcai sötétkamrában, ezúttal némi orientális-világzenei kitérővel.

  • Péntek
Legtöbbször vadiúj vagy változásokon keresztül ment helyeket keresünk fel, hogy elsőként szóljunk róluk. De szerencsére mindig bejön egy-egy jó tipp, véletlen felfedezés. Ilyen a Saigon Bisztró is, mely minden feltűnés nélkül méri a leveseket, nyári tálakat, tésztás és rizses egytálételeket a VI. kerületben. A pho kristálytiszta, a tekercsek frissek és ropogósak. Megéri betérni, ha feléjük van dolgunk.

Friday - SistymA38 Hajó

Bladerunnaz DJ-ihez ezúttal egy ausztrál vendég is csatlakozik, minden más változatlan: nyári liquid drum 'n' bass-ekkoktélakcióhűs dunai szellő és orrteraszos panoráma.

Tilos Rádió 27/ Dürer Kert

Huszonhét éves lesz a Tilos Rádió, amit egy kétnapos, ingyenes minifesztivállal ünnepelnek meg: lesz tombola, szabad tűzön, bográcsban főzött étel, óriástorta, a két koncertteremben egymást váltják majd a zenekarok és DJ-k; az adománypultban pedig hozzá lehet járulni a következő huszonhét évhez.

Meet The Brewer - sör és BBQ est/ Kupak És Dugó Bár

A Reketye Brewing Co.sörei lesznek majd a fókuszban a Római-parton, aminek alkalmából maga Midvolt Zoltán, a fő sörfőző is jelen lesz és a kérdések megválaszolása mellett egy sörben párolt pulled porkot is készít az egybegyűlteknek.

Sofie/ PONTOON

Amellett hogy elképesztő hiphop-funk-rap-house szetteket játszik, eseményeket szervez a Boiler Roomnak, igazgatja a Stones Throw Records ügyeit és rezidens az NTS Radionál, a DJ-promóter imád Budapesten táncoltatni, így garantált a hajnalig maradás.

Sör És Fű, BobaKrome/ ELLÁTÓház

Szabadtéri kortárs rap este, szellemes, vicces, nyelvi játékokban bővelkedő szövegekkel, amiket laza természetességel tolnak el az MC-k, de lesz még nyíregyi tirpákság és punk is.

Elvis Presley '68 - A nagy visszatérés/ Uránia Nemzeti Filmszínház

Ötven év telt el a rock 'n' roll vitathatatlan királyának legendás televíziós koncertje óta, mely újraindította, sőt, rakétaként az egekbe lőtte zenei karrierjét. A kerek évforduló alkalmából a digitálisan felújított és újrakevert koncertfilm visszatér a mozikba, ahol a rajongók szinte testközelben tapasztalhatják meg az ikonikus zenész kirobbanóan energikus előadóművészi tehetségét és utánozhatatlan kisugárzását.

Vissza a jövőbe III./ Budapest Rooftop Cinema

A trilógia harmadik része a másodiknál sokkal innovatívabb, szórakoztatóbb és a rendező, Robert Zemeckis érezhetően örömmel hajt fejet benne a kedvenc westernjei előtt.

In The Mood - Utazások Glenn Millerrel/ Müpa

A New Orleans Swingfesztivál nyitóestjén a legendás harsonás-zeneszerző, a műfaj megújítója előtt tisztelegnek majd a legjobb hazai tanítványai, többek közt a Dixie Kings Of Hungary, Nagy Iván és Lázár István.

  • Szombat
Magunk is meglepődtünk, milyen érdekesnek találtuk a Komplexben megrendezett A világ múmiái kiállítást, hiszen lényegében halottakat nézegettünk. De ezek a testek annyi minden másról is mesélnek. Saját korukról, a történelemről, a természet kiszámíthatatlanságáról és különös sorsfordulatokról is. Továbbá az emberről, aki még ma sem képes szembenézni a ténnyel, hogy egyszer mindenkinek az élete véget ér.

Czakó piacz/ Czakó Kert

Az ország legjobb termelői ismét elhozzák portékáikat a Tabánba: jobbnál jobb zöldségek, gyümölcsök, sajtok, húsfélék, magok, virágok, vadon termő gombák és még sok más. A piac ideje alatt a termelői finomságokból készült reggelivel és ebéddel vár mindenkit a Czakó Kert séfje.

Rákóczi Reggeli/ Rákóczi téri Vásárcsarnok

Folytatódik a Rákóczi téri csarnok kollektív reggelije, mely ezúttal is hozza a szokásos körítést: asztalokat, ülőalkalmatosságokat, vágódeszkát, poharat, lesz tea, tányér, szörp satöbbi. Viszont az alapanyagokat közösen szerezzük be, tehát a helyben vásárolt reggelit zéró kilóméteresen, helyben költhetjük el.

Szimpla Fashion - Budapest Designers Pop-Up/ Szimpla Kert

A piac célja, hogy idehaza és más országokban is ismertebbé tegye a magyar tervezők munkáit. A paletta széleskörű, ami nem csak a ruhákat és táskákat, de ékszerek, kozmetikumok, festmények, és kerámiák bemutatását is jelenti.

San Soda, Marquis Hawkes/ PONTOON

Hét DJ, akik már délelőtt elkezdik pörgetni a diszkó, a house, funk és technó minőségi egyvelegét, kettő közülük ráadásul gyakori vendége a Resident Advisor Top 1000-es listájának? Mindezt ráadásul a Duna partján? Nincs több kérdésünk.

Waves By Quixotic/ TRIP Hajó

A Neonhullámpartisorozat DJ-producere ismét elhozza Budapestre a nyolcvanas évek Miamiját, annak pálmafáival, jéghideg koktéljaival, nyáresti fülledtségével és persze klasszikus zenéivel együtt.

Péterfy Bori & Love Band, Jónás Vera Experiment/ Budapest Park

Péterfy Bori igazi multitálentum, koncertjein pedig rendre azt bizonyítja, hogy a színpadra született. Egy igazi energiabomba, aki mély, rekedtes orgánumával, utánozhatatlan, vad karizmájával és persze zenekarával varázsolja el minden koncerten a közönséget.

Fenyő Miklós: "Soha ne hagyd abba"/ Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Hiába telt el több mint két évtized az első margitszigeti koncert óta, Fenyő gondoskodik arról, hogy minden évben újabb és újabb meglepetésekkel tarkított műsor kerüljön színpadra, de természetesen most is elhangzanak majd a legnagyobb slágerek is.

Yinna & S Olbricht/ Központ

A Farbwechsel alapító-producere, S Olbricht és a fővárosi éjszakák egyik legfoglalkoztatottabb outsidere, Yinna rak majd fel mindenfélét, ami eszükbe jut.

Analog SoulLÄRM

Az OMOH egyik alapítója, Alexandr és Klayman új partisorozatot indított, Persephone néven, mely az underground house, a diszkó és a fogós technó segítségével mutat be tehetséges underground előadókat a queer közösségből.

  • Vasárnap

A 2003-as, valaha mért legkisebb vízszintet nem érte el, ám most is nagyon alacsonyan van a Duna, a fővárosi szakaszon is. Így város lévén nem az ártéri erdők látszódnak, hanem például a hidak pilléreinél alapesetben a víz miatt takarásban lévő homokszigetek vagy például rég nem látott közúti táblák. A jó időben a városiak ki is tudják használni a jelenséget. A Margit híd pillérei közötti földnyelvre például esti panorámateázást szervezett az egyik kedvelt teaház. Mi Csudai Sándor fotóin mutattuk be az aszályt.

Lupa éjjel-nappal!/ Lupa Beach

A Strandok Éjszakája sikerén felbuzdulva hagyományteremtő hétvégével vár mindenkit a Lupa-tó, mely az augusztus 24-26. közötti hétvégén koncerteket, öbölátúszó versenyt, éjszakai fürdőzést, SUP túrát, vacsoraestet és búvárkodási lehetőséget is ígér.

Sóletfesztivál 2018/ Kazinczy utca

Budapest egyetlen szigorúan kóser gasztrófesztiválja négy különböző ország sóletje mellett számos más tradicionális zsidó italt és ételt is felvonultat, mellette pedig koncertek, gyermekfoglalkozások és kulturális programok várják az érdeklődőket.

Community Grill/ Impostor - Mistress

Ha kicsi a teraszod egy baráti grillezéshez, vagy csak lusta vagy beizzítani, van megoldás: használd az Impostorét! Faszenes és gázos verziót is tudnak biztosítani, be is gyújtják nektek, ráadásul még a hűtőiket, eszközeiket is használhatjátok. Zéró kifogás, maximális közösségi élmény.

Disco Soup Budapest/ Nagy Lumen

A Disco Soup Budapest mixeli a sokszínűséget. Célja, hogy konyhanyelven, gasztroarcokkal, szakemberekkel mutasson be egyedi történeteket, lendületes akciókat és terveket, amelyek elvezethetnek a jövő étkezésének akadálymentesítéséhez.

Pizza Amore, Adis AbbéLÄRM

Képzeletbeli erdő bebarangolás fúvós szekciók, házias jazzek és diszkóbokrok csapásain, avagy a több neves partisorozat (mint a Disko Oriente vagy a Gelato Amore) mögött álló DJ-k egyesítik erőiket.