A 220 m2-es alkotás a Krisztina körút 30. szám alatti társasház tűzfalára került fel, az alkotók 91 liter festéket használtak el.

Jövőre, 2019-ben Budapest lesz Európa Sportfővárosa, ennek apropóján a Főváros egy hatalmas falfestményt adott át a Krisztina körúton. A városi sport népszerűsítése céljából felfestett képet a Budapest elhanyagolt vagy csupasz tűzfalait kiszínesítő Színes Város Csoport készítette, az alkotók 91 liter festéket használtak el a munka során.

A falfestmény a Főváros szerint inspiráció lehet arra, hogy Budapest számos szegletét használjuk és használhatjuk sportolás céljából, és hogy más szemmel is nézhetünk a városra, ha felfedezzük a benne rejlő lehetőségeket, utalva ezzel a szabadtéri kondiparkokra, futópályákra, zöldfelületekre.

A „Budapest Sportfőváros 2019” című falfestmény üzenete tehát a tömegsportra fókuszál, és azt erősíti, hogy ez a város mindenki számára kínál sportolási lehetőséget. Jó lenne fenntartani és erősíteni azt, hogy a közösségi sport a mindennapok szerves részévé vált az elmúlt években, így talán a tűzfal mellett elsétálva mindig motiváltabbak leszünk majd.