Mindegy, hogy valaki profi sportoló vagy amatőr, szeptember 1-jén három helyszínen, öt sportágban mérettetheti meg magát a város különböző pontjain. Grundfocizni és streetballozni a Klauzál téren, futni és lőni a Citadellán, úszni pedig a Dunában lehet majd. Már elindult a regisztráció.

Szeptember 1-jén újra megrendezik azt a minden részletében urbánus és közösségi sporteseményt, aminek apropóján a Klauzál tér, a Citadella, a Duna is ideiglenes versenypályává változik. A Budapest Urban Games (BUG) során a város 3 pontján 5 sportágban mérettethetjük meg magunkat, a versenyzés mellett azzal a céllal, hogy részesei legyünk a városi sport népszerűsítésének.

A BUG egyik központi helyszíne a VII. kerületiKlauzál tér lesz, ahol 10 és 18 óra között grundfoci és streetball csapatok vetélkednek az utcalimpia érmeiért. A grundfocival már lehetett találkozni korábban is, háromfős csapatokban lehet majd újraélni az élményt. A streetball viszont a BUG egy teljesen új programja, a kosárlabda "underground" válfaját ötfős csapatok játsszák egymás ellen.

A futók idén a Citadella tetejét vehetik birtokba, ahol négy és nyolc kilométeres távokat tudnak teljesíteni. Ugyanitt lesz egy futásból és lézerlövészetből álló, kombinált szám is (laser run): a versenyzők lézerpisztolyos lövészettel kezdenek, 5 sikeres találatot adnak le a táblára, utána futnak, majd ezt ismétlik. Érdemes előre regisztrálni, bár korlátozott számban a helyszínen, a verseny kezdete előtt is elfogadnak nevezéseket.

A városi utcalimpia talán legjobban várt és legkülönlegesebb száma a Duna-átúszás, amelyre második alkalommal lesz lehetőségük a BUG résztvevőinek. Az időméréses versenyt idén 10 és 13 óra között tartják a Szabadság híd pesti hídfője és a Műegyetem rakpart között. A nevezés mellett szükséges az egy hónapnál frissebb háziorvosi, vagy sportorvosi igazolás bemutatása, és fontos észben tartani, hogy a nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, a szervezők válasz e-mailben erősítik meg a részvételt.

A rendezvény körül ismert arcok is felbukkannak, többek között Kiss Gergely világ- és olimpiai bajnok vízilabdázó, Bujdosó Bianka, az OurFashion alapítója és Szalay-Bobrovniczky Alexandra, a főváros humán főpolgármester-helyettese.

Jelentkezni augusztus 1-től lehet, ITT.

A Budapest Urban Games (BUG) a Budapest Főváros Önkormányzata és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által támogatott rendhagyó sportesemény, melynek célja a városi sportolás népszerűsítése és a helyi sportközösségek támogatása.