Az Ice-T vezette rap-metálosztag, a Body Count mellett először lép fel Magyarországon az Arcade Fire! De a vasárnap előtt sem fogunk szűkölködni programokban, lesz jóga- és zenei fesztivál, pezsgőkóstoló, tetőtéri mozizás, Tilos maraton, Rákóczi Reggeli és még sok más is.

  • Csütörtök
Tilos Maraton 2018/ Dürer Kert

Tilos-adománypult, rengeteg program immár nyolc helyszínen. Koncertek a kerti színpadon valamint a három koncertteremben, DJ-k, partik, szabad tűzön, bográcsokban készült ételek, tematikus napok (családi-, gyereknap, bringás nap, reggae nap, jazz nap, eklektik nap, warmnap, világzenei és roma nap), Tilos – Caravan stúdió, tombola!

III. Kolorádó fesztivál/ Juliannamajor

Pesti fesztivál a budai hegyekben, friss és aktuális hazai és nemzetközi fellépőkkel, összművészeti és civil programokkal, tömeg helyett közös élményekkel, nem csak azoknak, akik kiszakadnának a hétköznapokból.

Dub In The City - Dubapest HiFi & Friends/ VaLyo Kikötő

Roots, dub, stepper, digital és társműfajaik megbízható ízlésű hazai selectorok jóvoltából, vízpart mellett. Kell ennél több egy kispéntekre?

Nick Cave: 20 000 nap a Földön/ Bem Mozi

A gyönyörűen fényképezett alkotásban összemosódik fikció és valóság, Cave képzelt és igazi élete, de természetesen feltűnnek benne állandó alkotótársai – zenekara, a Nick Cave & the Bad Seeds tagjai, vagy éppen Kylie Minogue és a színész Ray Winstone –, illetve néhány remekül sikerült koncertbe és a lemezfelvételbe is belepillanthatunk.

L. A. Witch / A38 Hajó

Három kaliforniai goth csaj vintage punk balladákkal, akik szögegyenesen idézi meg a 70-es évek kaliforniai hangulatát, amikor a nyugati parti nagyvárosokba beözönlő tömegek a kocsmákban cigizve kapcsoltak ki esténként.

Budapest Rooftop Cinema: Torrente/ Corvin Club

Torrente egy nacionalista, fasiszta, önző, lusta, durva, rasszista, szexéhes és alkoholista exzsaru, aki esténként rumba zenére járőrözik a 78-as évjáratú rozzant Seat-jában. Egyszer csak tudomására jut egy közeli kínai étteremben székelő kábítószer-elosztó banda tevékenysége. Barátaiból és egy kínai pincérnőből akciócsoportot állít fel a banda leleplezésére. A tét: Torrente megtépázott hírneve és rendőri becsületének visszaszerzése és ráadásként hőssé válna szerelme szemében is.

Foo Fighters - Live At Wembley/ Pólus mozi

Az egymás utáni estéken rögzített, kétórás koncertfilmben kirobbanó energiával szólalnak meg a zenekar legnépszerűbb dalai, köztük az Times Like These, az Everlong, a Monkey Wrench, az All My Life vagy a Learn To FlyAz est egy különleges zenetörténeti pillanatot is tartogatott a rajongóknak, a ráadásban a Led Zeppelin előtti tisztelgésként eljátszották a Rock and Roll (Dave Grohl a doboknál!) és Ramble On dalokat, nem mások közreműködésével, mint a Led Zeppelin zenészlegendáival: Jimmy Page-el és John Paul Jones-al közösen!

Budabeats Presents: Linda versus Liza - Erik Sumo (DJ set)/ PONTOON

Saját koruk talán legkarakteresebb magyar soundtrackjeiről van szó, ezen az estén a Duna-parton csap össze a két legendás női alak által fémjelzett zenei világ. A mindkét filmzenét elsőként kiadó Budabeats Records felkérte a Liza, a rókatündér című film zenéjének szerzőjét, Erik Sumót, hogy prezentáljon egy spéci távol-keleti Liza dj szettet, míg Dj Bodoo – a Linda főcímzenéjét rejtő mágnesszalagok felkutatásának nagymestere – egy bűnüldözős blaxploitation szettel készül. A fel-, át- és levezetésért a Budabeats két vezetője, DJ Gandharva és Von Yodi lesz a felelős eklektikus szettjükkel.

Joe Bonamassa/ Budapest Park

Az énekes-dalszerző-bluesgitáros már gyermekként egy színpadon játszott B. B. Kinggel, azóta pedig együtt dolgozott többek közt Eric Claptonnal, Gregg Allmannal és Leslie Westtel is. Ráadásul elképesztő technikai tudása sosem megy a játéka érzelmi telítettségének rovására.

Tom Select All Night Long/ LARM

A Girls & Mathematics, Beach Club Beach és Tanz Global házigazda ezúttal vendégszerepben hozza azt az akolmeleg, családias house-biztonságot, amit megszoktunk tőle, felütve jó sok tribal és trippy darabbal, amit szintén megszoktunk tőle.

Vegan Garden / Rácskert

A Dob utcai Rácskert megosztotta udvarát hat street foodos kocsival, így jött létre a Vegan Garden, ahol kizárólag növényi összetevőkből készült étkeket vehetünk magunkhoz, és a levestől kezdve a desszertig megoldhatunk egy komplett ebédet vagy vacsorát.

  • Péntek
AdniJóga/ Nagy Lumen

Egyórás, hatha alapú, kezdőknek is megfelelő gyakorlás, jó célért: a gyakorlásodért cserébe felajánlott összeggel segíthetsz eljuttatni a jóga harmóniára ösztönző elemeit kiszolgáltatott és traumákat átélt csoportokhoz

Leander Kills, USEME, Iron Maidnem/ Barba Negra Track

Köteles Leander új formációja a hazai zenei élet kiemelkedő és elismert alakjait egyesítő USEME-val, valamint a legjobb itthoni Iron Maiden tribute zenekarral együtt zúza meg Budát.

Wagner és a kortársak - Camilla Nylund dalestje/ Müpa

A finn Camilla Nylund otthonosan mozog a Wagner-repertoár területén: neki köszönhetjük a 2011-es Budapesti Wagner-napok Lohengrin-előadásának emlékezetes Elza-alakítását. Partnere, a német Helmut Deutsch korunk egyik legjelentősebb zongorakísérője a dal műfajában. A Müpában immár visszatérő vendég: ő volt Jonas Kaufmann partnere a művész emlékezetes dalestjén, 2016 júniusában.

In This Moment/ Akvárium Klub

A Maria Brinks Wonderland hangja és karaktere által meghatározóvá vált, a tengerentúlon arénaméretű koncerteket adó metalzenekar új lemezével, a Ritual dalaival mozgatja majd meg az Akvárium Klub NagyHallját.

Nunki Bay Starship/ VaLyo Kikötő

A Nunki Bay Starship egy budapesti soul-hop örömkvartett. 2017 tavaszán debütált a zenekar első kislemezével, melynek húzó száma az Icarus volt. Zenéjüket az egyedi hangszerelés, lüktető ritmusok, pszichedelikus felhangok, könnyed soulos dallamok jellemzik.

Girls Go Fashion Volume 1/ raqpart

Az estét a Syoss támogatja, ZIA a ruhákat prezentálja, étel-ital,hangulat-panoráma felelős pedig a raqpart. Ha eddig is jól állt neked a Duna-part, hát mostantól még jobban fog!

Cocoon Budapest: Extrawelt (Live), Ilario Alicante/ Bálna Budapest

Sven Väth legendás kiadója, amely egy ibizai bulisorozatból nőtte ki magát végre Budapestet is beveszi! Az ütemekkel teli fény elhozásáért az Extrawelt élő szettje, és a Cocoon sorozat olasz rezidense, Ilario Alicante segítenek majd. Magyar oldalról itt lesz az NVC főnök Subotage, és a Der Morgentvezető Experimental is. A helyszínül szolgáló Bálna Budapest már magában is különleges, de erre az estére a lenyűgöző vizuáljaikról ismert, lisszaboni székhelyű DubLab varázsolja el az érzékeinket.

Emperor, Merikan/ Barba Negra Track

A basszuszenei színtér egyik legegyedibb hangzású producere, akinek a zenéi többek közt a Noisa-féle Divisionnál vagy a Critical Music-nál jelentek meg és aki kollaborált már többek közt Mefjus-szal is alaposan meg fogja rengetni a Lágymányosi-híd talapzatát.

Mind Against/ Corvin Club

A duó esetében a közhelyesnek számító “nehezen behatárolható hangzás”kézzel fogható valósággá válik. Az 1980-as évek pszichedelikus hatását jól ötvözik az európai kontinens táncparkett himnuszaival, az ebből születő megjelenések és bulik pedig bármilyen körülmények között megállják a helyüket.

Mtkvarze X Colectiva Gazette/ LARM

A posztszocializmus terhe alól kimászva egy nagy közös összeborulást indítványozott a Lärm a georgiai és romániai barátaikkal. Meghallgathatjuk, hogyan működik a régiós house, ami azokból az országokból érkezik, ahol az emberek nem tartanak attól, ha a hatalom túlkapásai ellen kell felszólalniuk! Szépen kicentizett hömpölygések várhatók.

  • Szombat
Rákóczi Reggeli/ Rákóczi téri Vásárcsarnok

Folytatódik a Rákóczi téri csarnok kollektív reggelije, mely ezúttal is hozza a szokásos körítést: asztalokat, ülőalkalmatosságokat, vágódeszkát, poharat, lesz tea, tányér, szörp satöbbi. Viszont az alapanyagokat közösen szerezzük be, tehát a helyben vásárolt reggelit zéró kilométeresen, helyben költhetjük el.

Levendulaszüret / Pilisborosjenő Nagy tévedés, hogy Tihanyig kell utazni, ha levendulát szeretnénk szedni, vagy csak gyönyörködni a lila virágtengerben. Budapesttől félórára, Pilisborosjenő határában, a Nagy-Kevély hegy lábainál hullámzik a káprázatos levendulamező, ahol bárki kedvére szüretelheti a számos csodás hatással bíró gyógynövényt.

Hip-hop grill & Foodtruck Piknik: Ghostface Killah/ Golftanya

A Wu-Tang Clan egyik legfontosabb shaolinjának fellépése mellett lesznek grill- és BBQ-húsok, ökörsütés, graffiti, breakdance és scratch workshop is, valamint szófacsavar az Akkezdet Phiai.

Pezsgő Június nagykóstoló/ Corinthia Hotel Budapest

A Pezsgő Június célja, hogy a pezsgőkre, habzó- és gyöngyözőborokra irányítsa a figyelmet. A júniusi rendezvénnyel szeretnék megalapozni, megerősíteni a nyári szezont, népszerűsíteni az ital fogyasztását, ismertetve a hazai kínálatot, valamint ízelítőt nyújtva a nemzetközi választékból.

A kapcsolatok művészete - pszichológiai tárlatvezetés/ Ludwig Múzeum

Erdélyi Zsuzsanna pszichológiai tárlatvezetése a Ludwig Múzeum Westkunst – Ostkunst című gyűjteményi kiállításán, amelynek során olyan kérdéseket érintenek, amelyek a saját magunkkal és a másokkal kialakított kapcsolatainkat, kötődési mintáinkat, kapcsolati elakadásainkat és lehetőségeinket járja körül.

A II. kerület napja/ Millenáris Park

Családias fesztiválhangulatra készülhet az, aki június közepén kimegy a Millenárisra, ugyanis a II. Kerület Napját hazai zenekarokkal, gyerekprogramokkal, nemzetközi kóstolókkal és főzőversennyel ünnepelhetjük meg itt, a II. Kerületi Önkormányzat szervezésében.

30Y, Dope Calypso/ Budapest Park

A Pécsről indult 30Y több mint tíz éve a magyar fesztiválok és klubélet egyik legmeghatározóbb alterzenekara. A monumentális diszkográfiájuk legutóbbi remekműve a Dicsőség című lemezük, de emellett magukkal hozzák legnagyobb slágereiket is. A 30Y vendége a Dope Calypso lesz.

Made Inn da House/ PONTOON

Made Inn csapat egészen biztosan megfordul a nyár folyamán a legtöbb budapesti helyen és fesztiválon is. És ha már így, akkor ebből a körből természetesen a Pontoon sem maradhat ki. Június 16-án egy lazulós, diszkós szettel érkezik Poli & Nora Matisse!

Killswitch Engage/ Akvárium Klub

A metalcore színtér egyik alapzenekarának mindegyik itthoni fellépése emlékezetesre sikerült, idénre ráadásul még új lemezt is ígérnek – minden adott tehát a felejthetetlen estéhez.

Black Stone Cherry/ Barba Negra Track

Monumentális stadionhimnuszok és jóféle southern rock, döggel felturbózva: nem bonyolult, de annál hatásosabb a Black Stone Cherry receptje. Valószínűleg most is működni fog.

5th Birthday Party/ raqpart

Június 16-án már ötödik születésnapját ünnepli a Raqpart, az alkalomra pedig különleges estét ígérnek a szervezők, melynek vendége Mr. Vasovski lesz, aki live settel készül. Persze a szülinapi party itt nem ér véget, hiszen meglepetésekre is számíthatunk.

  • Vasárnap
Óbudai Dizájn Piknik/ Esernyős

Tudatos vásárlók, fiatal alkotók, tervezői márkák, századeleji hangulat és a mai design találkozása az Esernyős belső udvarán.

Napforduló Jógafesztivál 2018/ Holdudvar

Idén is megrendezik a szabadtéri Napforduló Jógafesztivált, melyen a részvétel az érdeklődők, a jógastúdiók, oktatók és zenészek számára teljesen nyitott és ingyenes.

TérTáncKoncert 2018/ Szent István-bazilika

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar idén nyáron is megszervezi nagyszabású, ingyenes szabadtéri koncertjét, a TérTáncKoncertet. Ezúttal Brahms Magyar Táncaira mozdul majd együtt több mint 500, hátrányos helyzetű térségből érkező és szerencsésebb sorsú, roma és nem roma fiatal. A korábbi évekhez hasonlóan a koncerten ezúttal is lesznek meglepetésdarabok is.

Arcade Fire/ Papp László Budapest SportAréna

Első alkalommal lép fel itthon az indie és az art rock egyik legnépszerűbb és kritikailag is legelismertebb együttese, akik ráadásul híresen eksztatikus koncertzenekar hírében állnak.

Sebő Ferenc és Kollár-Klemencz László/Erdő-koncert/ Városmajori Szabadtéri Színpad

Most először ad közös koncertet a közönség előtt Sebő Ferenc és Kollár-Klemencz László, ahol a két zenekar az erdő, a természet és az ember viszonyát járja körbe, illetve az erdőben rejlő titkokat próbálja feltárni és láthatóvá tenni a közönség számára.

Body Count featuring Ice-T/ Budapest Park

Ice-T legendás rap-metál zenekara közel három évtized után ismét Budapesten lép fel és valószínűleg a Cop Killertől a Body Count’s In The House-ig minden klasszikusukat eldarálják majd.