Hiánypótló kezdeményezésről kaptunk hírt a napokban. A Free Sport Parks térképe megmutatja, hogy pontosan hol és milyen ingyenes sportolási lehetőségek vannak a közelünkben Budapesten és országszerte. Több mint 17 sportág közel 700 helyszíne szerepel a fényképes adatbázisban.

A tavasz megérkeztével végre a szabadtéri mozgás is zöld utat kapott, és bár mi is készítettünk gyűjtéseket a Budapesten kínálkozó lehetőségekről, átfogó, minden lehetőséggel számot vető körképnek eddig nem veselkedtünk neki. Fehér Paszkál amatőr hegyikerékpáros és természetjáró (aki élményeiről videóblogot is vezet) viszont rászánta az időt és az energiát, és létrehozta az Instagramon, Youtube-on, Twitteren és Google Maps-en is elérhető (többnyire fényképes) adatbázist. Az online marketinggel foglalkozó szabadúszó pár hónap alatt, szabadidejében gyűjtötte össze az információkat, de nem volt nehéz dolga, mert saját maga is aktívan használja a budapesti street workout parkokat és pályákat.

A folyamatosan bővülő térképszabadtéri sporthelyszínekhez ad iránytűt, fitneszparkok, street workout parkok, kosárlabda-, tenisz- és focipályák, rekortán futókörök mellett még pingpongasztalok és röplabdapályák után is keresgélhetünk rajta, sok egyéb más mellett.