Sikeresen lezajlott február 8-án délután a Bocuse d'Or magyarországi döntője. Júniusban Torinóban Pohner Ádám és csapata képviselhet minket a világ legrangosabb gasztronómiai versenyén.

2018 júniusában Torinóban rendezik majd meg a világ legfontosabb gasztronómiai seregszemléjét. A nemrégiben elhunyt világklasszis francia séf nevét viselő Bocuse d'Or évről évre fontosabb már hazai viszonylatban is. Széll Tamás először 2013-ban képviselte Magyarországot, s ekkor a 10. helyen végzett. Az áttörést 2017 hozta, mikor a jubileumi 30. Bocuse d'Or versenyen Lyonban Széll és csapata a 4. helyet hozta el. A francia séfeket is megelőző Széll vezette magyar csapat bravúrja nemzetközi ismertséget hozott és kétség nem fér hozzá, hogy itthon is igazi sztárrá avanzsálta a fiatal tehetséget.

A 2018-as torinói szakácsverseny előválogatóin felsorakozott a budapesti és vidéki séfek legjava, a legutolsó, 2017. decemberi megmérettetésen végül 6 versenyző maradt, akik a Sirha Budapest keretein belül, a Hungexpo legnagyobb pavilonjában, egy valóságos szurkolói központban készítették el versenyfogásaikat.

Elek Richárd (Fausto's Ristorante), Garai Ádám (Olimpia Étterem), Haraszti Zsolt (Alabárdos Étterem), Pohner Ádám (Kistücsök), Veres István (Babel Budapest) és Volenter István (67 Étterem) sportversenyekhez hasonló biztatást, tapsot, figyelmet kaptak a nyilvános döntőn, ahova a szakmán felül a lelkes érdeklődők is bejuthattak – jobb híján kivetítőkön figyelve a tűpontos szabályok szerint zajló verseny történéseit.

A díjazottak pedig a következők:

  • legjobb konyhai munka: Pohner Ádám,
  • legjobb csapatmunka: (Hungexpo) Volenter István,
  • legjobb vegetáriánus ételsor: Veres István,
  • legjobb húsos ételsor: Volenter István,
  • legjobb commis: Friderika Spekova,
  • 3. helyezett: Veres István,
  • 2. helyezett: Volenter István,
  • 1. helyezett: Pohner Ádám.


Jövőre pedig Széll Tamás lesz a zsűri elnöke.

Több órás kóstolás, zsűrizés után késő délután hirdették ki tehát, hogy Pohner Ádám és csapata képviselheti országunkat a torinói Bocuse d'Or világdöntőn. Gratulálunk!